Annonce
Kultur

Mød Mikkel Beha i Arnold Busck Boghandel

Mikkel Beha Erichsen fortæller blandt andet om at tage afsked med sin far, Troels Kløvedal, i sin nye bog. Pressefoto
Mandag den 18. november kigger eventyreren, journalisten og forfatteren Mikkel Beha Erichsen forbi Holstebro. Han har nemlig udgivet en ny bog.

Holstebro: Mikkel Beha Erichsen havde såmænd længe, dygtigt og samvittighedsfuldt passet sit arbejde som vært, redaktør og producer ved først DR, så TV2, uden at det gjorde ham mere kendt end de fleste andre på tv.

Men i 2015 holdt tv-serien "Kurs mod fjerne kyster" sit indtog på de danske tv-skærme. I serien kunne man følge familien Beha, der over en treårig periode gjorde det, andre bare drømmer om: De sejlede jorden rundt.

Og SÅ blev Mikkel Beha Erichsen kendt. Faktisk er den 53-årige Beha vel en af de mest elskede tv-personligheder i dag.

På mandag den 18. november kan man møde ham i Arnold Busck Boghandel på Nørregade i Holstebro, hvor han mellem klokken 16.30 og 17.00 signerer sin nyeste bog, "Logbog fra Wallenberg", der udkommer på Forlaget Havana den 15. november.

Mikkel Beha Erichsen har det ikke fra nogen fremmed, det med eventyrblodet i årene. Han er nemlig søn af forfatteren Troels Kløvedal. Og den nye bog handler blandt andet om faderen, der døde i 2018 i en alder af 75 år.

Ifølge forlaget er "Logbog fra Wallenberg" en fortælling om at tage afsked - og leve livet lige så længe vi har det.

Det er både en fortælling om familien Behas seneste sørejse fra København til Svalbard, men det er også en ærlig beretning om at stå midt i livet, om at turde at tage kaptajnsrollen i sit eget liv, om glæden ved fælles drømme og se dem blive til virkelighed.

Mikkel Beha fortæller åbent om at tage afsked med sin far og om, hvordan han skal finde ud af at navigere i sin nye rolle som den ældste i flokken.

Annonce
Den nye bog udkommer den 15. november.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Annonce