Annonce
Holstebro

Mød mågen Bo og hop som frøen Ib

AnneO giver gratis koncert torsdag på bibliotekerne i Vinderup og Holstebro. PR-foto

Holstebro/Vinderup: Torsdag er der mulighed for at komme til gratis koncert for børn i alderen tre til seks år på bibliotekerne i Holstebro og Vinderup med AnneO duo.

- Vi skal synge goddag på flere sprog, køre i bil, en tur til månen, møde Mågen Bo og vi skal selvfølgelig også hoppe som frøen Ib, fortæller Anne Granfeldt fra duoen, der opfordrer børn i aldersgruppen til at tage en voksen i hånden og møde op.

- Det er gratis - og det bliver sjovt!, lover hun.

De gratis koncerter foregår 10.30 på Vinderup Bibliotek og 14.30 på Holstebro Bibliotek.

AnneO duo består af Anne Granfeldt, der spiller guitar, synger og fortæller om de forskellige figurer, man møder i koncerten. Desuden medvirker Kedde Bowie på bas, trommer og kor.

Børnene bliver præsenteret for flere forskellige musikgenrer som rock, pop og flamenco.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce