Annonce
Holstebro

Møbelvirksomhed udvider: Får 1000 kvadratmeter mere

Actona med Torben Villadsen i spidsen udvider for 15 millioner kroner, mens de til maj næste år kan tage en ny administrationsbygning i brug. Arkivfoto: Morten Stricker
Møbelvirksomheden Actona udvider administrationsbygningen for 15 millioner. Virksomheden får 1000 kvadratmeter mere, hvilket svarer til en udvidelse på 25 procent af administrationsbygningen.

TVIS: Møbelvirksomheden får 1000 kvadratmeter mere, når de næste år tager en tilbygning til den nuværende administrationsbygning i brug. Prisen for den nye bygning er 15 millioner kroner.

- Vi glæder os rigtig meget, og det betyder, at vi får noget mere albuerum i dagligdagen, siger Torben Villadsen, der er administrerende direktør for Actona.

De seneste to år har Actona nemlig ansat flere medarbejdere. Senest har man ansat 14 elever og trainees i forskellige stillinger, og det er ikke noget, som kommer til at stoppe foreløbigt, forudser Torben Villadsen.

- Vi kan se, at vi i indeværende regnskabsår oplever, at der fortsat er fremgang. Det forventer vi fortsætter, og derfor vælger vi nu at udvide, så vi får den plads, vi har behov for, siger han.

Actonas seneste regnskab mellem 2017 og 2018 viste, at virksomheden kom ud med et overskud på 81 millioner kroner, mens omsætningen lød på 1,7 milliarder kroner.

- Bygningen bliver bygget i forlængelse af den eksisterende administrationsbygning, så det er ikke noget, der kommer tættere på Tvis by, siger Torben Villadsen.

- Det har været vigtigt, at vi fik lavet en bygning, som passer med det, vi har, og det synes vi, arkitekten er lykkedes rigtigt godt med, så vi er meget tilfredse, fortsætter den administrerende direktør.

Annonce

De står bag byggeriet

Det er tre lokale virksomheder, der står bag byggeriet af den nye administrationsbygning. Det er Søren Andersen Arkitekter, som har tegnet den nye bygning, mens det er Bent Moesby, som er rådgivende ingeniør på byggeriet, og det er Jens Jensen murer - og entreprenør, der har totalentreprisen på byggeriet.

Stikvej og parkering

Udover de 1000 nye kvadratmeter, så bygger Actona også flere parkeringspladser på området ved fabrikken, der er 45.000 kvadratmeter stor.

- Vi kommer også til at lave en lille stikvej, som betyder, at vi kan få adskilt den tunge trafik og de personbiler, der skal ind på vores område, siger Torben Villadsen, og tilføjer at lastbilerne, der skal ind på fabrikkens område, ikke kommer til at få en ny rute.

Hvornår byggeriet af den nye administrationsbygning går i gang, kan Torben Villadsen ikke komme ind på.

- Der er flere ting, som skal gå op, inden vi kan gå i gang, og derfor kan vi ikke sætte en præcis dato på, hvornår byggeriet går i gang, siger han.

Den nye bygning forventes klar 1. maj næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce