Annonce
Holstebro

Møbelvirksomhed sender godt seks millioner retur til staten: Andre har mere brug for dem end os

Actona Company sendte de første medarbejdere hjem på lønkompesation 27. marts. Nu har administrerende direktør Torben Villadsen kaldt alle medarbejdere på arbejde igen. Coronaen har ramt møbelvirksomheden mindre hårdt end først forventet. Foto: Morten Stricker
Matas har gjort det. Sallinggroup har gjort det. Og nu gør Actona Company det også - udviser samfundssind og tilbagebetaler de penge, møbelvirksomheden har fået i lønkompensation på grund af corona-krisen.
Annonce

Tvis: Møbelvirksomheden Actona Company har fået bevilget godt seks millioner kroner i lønkompensation til 150 hjemsendte medarbejdere under coronaen. Men alle penge bliver nu sendt retur.

- Den sidste måned, hvor flere markeder i Europa er begyndt at åbne igen, har vi haft en meget stærk ordreindgang, så vi kommer til at klare os godt på trods af corona, og så synes vi, at det var bedre at returnere støttemidlerne, så de bliver brugt til dem, der har allermest brug for dem. Det er vores bidrag til, at regningen til hele samfundet ikke bliver større end højst nødvendigt, siger administrerende direktør, Torben Villadsen.

Men det var bestemt ikke det billede, han så i starten af virusudbruddet.

- Coronaen ramte os rigtig hårdt i den første måned i Kina, hvor de kinesiske fabrikker var lukket ned en måned længere efter det kinesiske nytår. Da coronaen nåede til Danmark, forsvandt ordreindgangen fuldstændig, og vi var meget i tvivl: Hvordan ender det her, og hvornår det bliver hverdag igen? Så vi var glade for ordningen med lønkompensation - og muligheden for at vi ikke skulle ud i en afskedigelsesrunde, forklarer Torben Villadsen.

Alle hjemsendte medarbejdere er nu kaldt på arbejde igen, en uge inden planlagt.

Kan I nå at indhente den omsætning, der er tabt under coronaen?

- Nej, det vil helt sikkert kunne ses i regnskabet. Vi lå til igen at lave et rekordregnskab. Det kommer vi nok ikke til, men vi kommer med et rigtigt pænt regnskab, siger Torben Villadsen, administrerende direktør for Actona.

Møbelvirksomheden omsatte sidste år for 1,9 milliarder kroner og havde et overskud på 136 millioner kroner.

- Den sidste måned, hvor flere markeder i Europa er begyndt at åbne igen, har vi haft en meget stærk ordreindgang, så vi kommer til at klare os godt på trods af corona, og så synes vi, at det var bedre at returnere støttemidlerne, så de bliver brugt til dem, der har allermest brug for dem. Det er vores bidrag til, at regningen til hele samfundet ikke bliver større end højst nødvendigt.

Torben Villadsen, administrerende direktør, Actona Company A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Navne

Parkinson stoppede Diamonds baryton

Annonce