Annonce
Holstebro

Møbelsnedkeri beskæftiger tre en halv mand i Tvis - nu lejer de sig ind på Frederiksberg

Lisbeth Buchhave i sit lille snedkerværksted i Tvis. Hun har mange kunder på Sjælland og har åbnet showroom på Frederiksberg. Foto: Johan Gadegaard
Da Lisbeth Buchhave åbnede møbelmageri på en gård i Tvis, sagde alle: Det kommer aldrig til at gå. Men det har det gjort i snart 22 år.

Tvis: Der er langt fra Morrevej i Tvis til H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg.

Men ikke længere end 54-årige Lisbeth Buchhave godt tør tage skridtet. I weekenden har hun åbnet showroom i hovedstaden.

- Det er da en sats, indrømmer Lisbeth Buchhave, der har hovedparten af sine kunder på Sjælland, i særdeleshed Nordsjælland, herunder Guldkysten.

Hendes største ordre til dato rendte op i to millioner kroner. Det var et helt hus på 600 kvadratmeter, der skulle have både nyt køkken, badeværelser og garderobe.

- Da jeg åbnede snedkerværksted i 1997, sagde alle: Det kommer aldrig til at gå, du får ingen til at køre helt ud på Morrevej for at købe noget, men det gider sjællænderne altså godt, oplever Lisbeth Buchhave, der af samme årsag har koncentreret al sin markedsføring netop på Sjælland.

Annonce

- Da jeg åbnede snedkerværksted i 1997, sagde alle: Det kommer aldrig til at gå, du får ingen til at køre helt ud på Morrevej for at købe noget, men det gider sjællænderne altså godt.

Lisbeth Buchhave, stifter af Buchhaves Møbelmageri.

Google og flere konkurrenter

Når hun nu åbner sit første showroom på Frederiksberg, så handler det netop om at blive set, når kunden starter sin søgning - og det foregår stort set altid på nettet.

- Når kunden går rundt derovre og googler møbelsnedkeri, så dukker jeg ikke op, fordi jeg ikke har adresse derovre, og for mig er det billigere at leje nogle lokaler, end det ville være at annoncere hos Google, forklarer Lisbeth Buchhave.

Den anden årsag til, at showroomet etableres nu, er, at konkurrencen på Sjælland er øget de senere år, i takt med at der er skudt flere små møbelsnedkerier op.

- Showroomet har døgnåbent. Står der en kunde udenfor og gerne vil ind, så kan jeg låse op hjemmefra Tvis, fortæller Lisbeth Buchhave.

Møbelmageriet i Tvis beskæftiger tre en halv mand på værkstedet, der især har specialiseret sig i landkøkkener og snedkerkøkkener

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce