Annonce
Erhverv

Møbelbutik i Struer ka' selv - for dyrt at være med i stor kæde

Carsten Sørensen er bekymret for Corona-epidemiens effekt på detailhandelen, men Unihome er altså åben, forsikrer han. Foto: Thomas Maxe
De fleste møbel- og køkkenbutikker er del af store kæder, men Unihome i Struers gågade satser på håndværk og køkkener efter mål.
Annonce

STRUER: Flere og flere detailhandelsbutikker er del af en stor kæde.

Det giver ofte nogle fordele i form af stort og billigt indkøb og deling af omkostninger til administration og markedsføring. Men en kæde er også dét, som en lænkehund har om halsen – og nogle vægter frihed højere end fordelene ved kæden.

- Det er dyrt at være med i en kæde. Og hos os bestemmer vi altså selv. Der er ingen, der fortæller mig, hvordan jeg skal indrettet udstillingen i vinduet, og vi kan levere fleksible løsninger uden at skulle klemme skabe på standardmål ind i et køkken, siger Carsten Sørensen, medindehaver af Unihome i Struer.

Han har i et par år drevet butikken Bella, mest med fokus på ”nips”, som han selv siger det, men efter at have indgået partnerskab med den polskfødte møbelsnedker Karol Kolodziej, blev butikken i efteråret 2019 relanceret under navnet Unihome – og nu med senge, stuemøbler og ikke mindst kvalitetskøkkener i sortimentet.

- Vi er den eneste møbel- og køkkenbutik i Struer, så der er et marked for os, blandt andet fordi vi satser på det gode håndværk. Vi gider ikke de billige køkkenlåger af melamin og tynd folie. Det skal være pulverlakeret, finér eller en flot laminat-overflade, siger Carsten Sørensen.

Unihome

Unihome sælger møbler, køkkener og boligudstyr fra butikken i Struers gågade.

Forretningen bygger videre på butikken ”Bella”, der fokuserede mest på boligudstyr og indretning, ejet af Carsten Sørensen. Sammen med kompagnonen Karol Kolodziej driver han nu Unihome.

Carsten Sørensen står for butik og salg, mens Karol Kolodziej, der er møbelsnedker, står for håndværket i opmåling, bygning og opstilling af køkkener.

Køkkenerne bygges efter mål i gode materialer til bordplader og låger. Prismæssigt ligger det over ”gør-det-selv”-køkkener med melamin-låger, men stadig 30-40 procent under nogle af de kendte designerkøkkener.

Hjemmeside: www.unihome.dk

Annonce

Køkkener efter mål

I modsætning til mange af køkken-kæderne er der ikke egentlige standard-køkkener på lager.

- Vores køkkener bliver lavet efter mål. Det betyder især, at man slipper for de der ”tilpasningsstykker”, hvis du for eksempel har en vægflade, der er 167 centimeter og ikke lige passer til standardmålene for køkkenskabe. Vi kan bare lave et skab og en låge, som er lidt bredere – og vi kan i øvrigt også bygge garderobeskabe fra gulv til loft efter mål, siger Carsten Sørensen.

Nøjagtigt som hos kæde-konkurrenterne kan Unihome tegne køkkenløsninger ved hjælp af 3D-tegneprogrammer. Men butikken hævder at kunne levere til en noget lavere pris.

- Priserne er efterhånden stukket af for nogle af mærkevare-køkkenerne, synes jeg. Det er svært at sætte en pris på et ”typisk køkken”, men jeg ved fra nogle kunder, at vores priser ligger 30-40 procent under nogle af de konkurrenter, vi sammenligner os med, siger Carsten Sørensen.

Annonce

Stadig kunder trods Corona

Unihome nøjes ikke med at sætte de nye skabe op. Hvis kunderne ønsker det, kan de også påtage sig rollen som ”entreprenør”.

- Det kan være en stor opgave at renovere køkkenet helt fra bunden. Der er ofte flere forskellige håndværkere – blikkenslager, tømrer, elektriker, murer og maler - som skal arbejde på skift, og så kan det tage lang tid, hvis det ikke er koordineret helt optimalt. Vi kan løse hele opgaven, hvis kunderne har brug for det, siger Carsten Sørensen.

Unihome har de fleste af sine kunder i lokalområdet, men har også leveret køkkenløsninger til kunder i blandt andet Ikast og Esbjerg.

Forretningen er stadig ved at opbygge sin kundebase, så Carsten Sørensen håber inderligt, at Corona-epidemien ikke tager pusten af en ellers sund økonomi.

- Vi er lige som alle andre bekymrede for de langsigtede økonomiske effekter af virus-udbruddet, men vi holder butikken åben. Og her kommer da også kunder, siger Carsten Sørensen, som to minutter senere får besøg af en kunde og sælger de sofaborde, han havde udstillet i vinduespartiet.

Unihome i Struers gågade udstiller nogle af møbelforretningens varer. Det fristede en kunde, som snuppede tre af de flotte sofaborde med hjem i en hurtig handel. Foto: Thomas Maxe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce