Annoncørbetalt indhold

Mærkningsordninger i Danmark

Dette indhold er sponsoreret

I Danmark findes der en række forskellige mærkningsordninger, som skal sikre at produkterne eller servicen lever op til en vis standard. Disse mærkningsordninger og certificeringer finder i sted i alt fra fødevare, tekstil, forskellige services, hjemmeside og meget mere.

  • Mærkningsordninger til hjemmesider

For hjemmesider er det vigtigt at have høje standarder til deres politik, sikkerhed og lignende. Problemet er, at det kan være svært at udtrykke dette til deres forbrugere. Mærkningsordninger er derfor begyndt at spille en større og større rolle, da de løser dette problem og tydeligt viser forbrugerne at hjemmesiden har høje standarder. Et eksempel på sådan en mærkningsordning kunne være Sikkerhedsmaerket.dk, som stiller høje krav til hjemmesiden for, at de kan blive godkendt og få en certificering.

Der findes også andre mærkningsordninger til webshops, som i stedet har andre fokuspunkter som fx miljø, referencer, kvalitetssikring og lignende.

  • Mærkningsordninger til fødevare

Når du handler i fysiske dagligvarebutikker, vil man hurtig blive mødt af en lang række certificeringer, som hjælper med at sætte en garanti og standard for forskellige produkter, samt deres produktion. Især økologi, bæredygtighed er i fokus, da det kan spille en stor rolle i en kundes købsproces. Mærkninger gør det lettere for forbrugere at se hvad der lever op til deres egen standard, så man ikke skal bruge en masse energi på selv at researche produkterne.

Derudover findes der også forskellige mærkningsordninger, som skal sikre gode produktionsvilkår så, at du med god samvittighed kan købe din vare.

  • Mærkningsordninger til ikke spiselige produkter

Blandt produkter som vaskemidler, tøj, elektronik og lignende findes der også mange certificeringer, som hjælper forbrugerne til, at få bedre vilkår og produkter når man køber disse vare. Disse certificeringer kan blandt andet sikre en færre mængde af unødvendige indholdsstoffer, som fx parfume og farvestoffer. Det er især populært for allergikere at fokusere på visse mærkningsordninger i forbindelse mere deres allergi.

  • Høje standarder giver bedre vilkår til forbrugerne

Alle disse mærkningsordninger og certificeringer er med til, at øge standarden til alle produkter, som almindelige mennesker gør sig brug af. Dette gør ens hverdag lettere, da man nu kan købe diverse produkter og services med god samvittighed. Derudover er produkterne generelt af højere kvalitet, da der også en lang række produktionsvilkår og betingelser, som mærkningsordningerne kræver. Nogle forbrugere kunne godt gå med tanken om, at disse mærkningsordninger er ligegyldige og bare har hævet prisen på forskellige vare, men her vil modargumentet være, at kvaliteten er produkterne, er langt større. Der vil altså være en mærkbar forskel på kvaliteten på både et fysisk produkt niveau, samt et etisk niveau i forbindelse med produktionen.

Hvis man gerne vil finde ud af om et produkt et certificeret af en mærkningsordning vil man ofte kunne finde det på produktet, hjemmesiden eller efter en hurtig søgning på internettet. Her vil man oftest kunne finde referencer eller kunne kigge på mærkningsordningens officielle liste over certificerede produkter. Hvis man er interesseret i, at høre mere om de specifikke ordninger, vil man ofte kunne slå dem op på Google og derved læse direkte om deres krav, historik og lignende information.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.