Annonce
Holstebro

Par fængslet for mishandling: 30-årig mand fik tabasco i numsen og blev gennemtævet med jernrør i fire uger

Et tidligere par er blevet fængslet i en sag om grufuld mishandling. Arkivfoto: Morten Stricker

Feldborg: En mand og en kvinde, der bor sammen, er søndag blevet varetægtsfængslet i en sag, hvor en 30-årig mand ifølge politiets indledende efterforskning er blevet mishandlet voldsomt gennem fire uger.

Det bekræfter Linette Lysgaard, der er senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi. Mishandlingen har medført, at det 30-årige offer er blevet indlagt.

- Han blev kortvarigt afhørt lørdag, men han er stadig indlagt, siger anklageren søndag eftermiddag. De to sigtede anmeldte selv mishandlingen lørdag morgen, og ved ankomst blev det konstateret, at offeret var livsfarligt kvæstet.

Siden har det lokale politi efterforsket, og det fik politiet til at fatte interesse for anmelderne, der deler adresse og havde den 30-årige boende hos sig på Bredgade i Feldborg siden midten af februar.

Annonce

Grufuld mishandling

Kort efter anmeldelsen rykkede politiet til adressen og fandt den 30-årige i særdeles ilde tilredt tilstand. Det er siden blevet foreløbig konstateret, at han har lidt voldsom overlast som følge af en grufuld mishandling.

- Blandt andet lyder sigtelsen på, at manden er blevet slået og sparket adskillige gange - også med jernrør - og er blevet brændt på ansigt og hænder med cigaretter, siger Linette Lysgaard.

Ifølge sigtelsen, der blev udrullet ved Retten i Holstebro søndag, er der dog tale om bizarre handlinger.

Her er sigtelserne mod parret

Parret er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 246, der omhandler grov vold med særdeles alvorligt udfald - eller i sidste ende død. Straffen kan fastsættes til 10 års fængsel.

Ifølge sigtelserne er mishandlingen foregået ved gennem en periode på cirka fire uger:

- Tildele adskillige slag og spark

- Tildele slag med jernrør

- Brænde forurettede på hænderne og i ansigtet med cigaretter

- At tvinge forurettede til at drikke sin egen urin

- At påføre forurettede tabascosauce i endetarm og skridt

- At efterlade offeret i et koldt og uisoleret gangareal i huset.

- Der er tale om en meget grov sag, siger anklageren.

Annonce

Divergerende forklaringer

Generelt var det i retten svært at danne sig et præcis overblik over, hvad der er foregået i hjemmet på Bredgade, hvor de nu fængslede bor.

- De har givet noget divergerende forklaringer hver for sig, og manden ville ikke udtale sig i retten. Det ville kvinden dog gerne, men jeg kan ikke remse hendes forklaring op, siger anklageren.


Blandt andet lyder sigtelsen på, at manden er blevet slået og sparket adskillige gange - også med jernrør - og er blevet brændt på ansigt og hænder med cigaretter

Anklager Linette Lysgaard


Begge sigtede nægter sig ifølge anklageren skyldige i sigtelserne. Der er tale om en 32-årig kvinde og en 36-årig mand. Det er uklart, om de er et egentligt par.

De er begge blevet varetægtsfængslet indtil 31. marts. Kvinden kærede sin fængsling til landsretten.

Sagen drejer sig umiddelbart om et gældsspørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce