Annonce
Vinderup

Måtte flytte festen da hotel-friture sprang i luften: Nu takker brudeparret for godt bryllup

Anja og Nikolaj Sigaard Svinth Storbjerg fik et godt bryllup på trods af, at festen måtte rykkes i sidste øjeblik. Nu takker parret de mange, der var med til at redde festen. Privatfoto
Anja og Nikolaj Sigaard Svinth Storbjerg fik et noget anderledes bryllup, end de havde forventet. Men selvom bryllupsfesten på grund af en eksplosion på Hotel Vinderup måtte rykkes til andre bygninger, ønsker brudeparret nu at takke hotel, pub og frivillige for den store indsats.

Vinderup: Det var en fyldt Ryde kirke, der 18. maj dannede rammerne om vielsen af Anja og Nikolaj Sigaard Svinth Storbjerg. 168 gæster lagde vejen forbi. 168 gæster, der alle skulle med til reception på Hotel Vinderup efter vielsen. Det troede de ihvertfald. Ligeledes gjorde brudeparret.

For efter vielsen havde de nyligt gifte taget den gamle Volvo, som var blevet lejet til dagen, ud til Rydhave for at få taget bryllupsbilleder. De var på vej til Vinderup, da Anjas far pludselig kom kørende i modsatte retning og vinkede dem ind.

- Jamen han sagde egentlig bare, at der var sket lidt ændringer. At vi ikke kunne være på hotellet, for der havde været brand, fortæller Anja Sigaard Svinth Storbjerg.

På dagen gik der som bekendt ild i en frituregryde, som eksploderede og efterlod hotellets køkken smurt ind i sod. Og det var ikke uden lidt uro i maven, da bruden hørte nyheden:

- Jeg nåede da lige at få pulsen op, for jeg forestillede mig kort, at vi skulle til at sidde på fortovet. Men der var jo taget hånd om det, fortæller Anja Sigaard Svinth, der er fra Ryde, men som bor med sin mand Nikolaj i Odense til daglig. Her studerer hun audiologopædi. Nikolaj arbejder som vvs'er.

For hotellet fandt hurtigt en løsning, så de 168 gæster, der skulle med til receptionen, kunne komme ind på Irish Pub i stedet.

- Vi stod da lidt tæt, men vi var heldige med vejret, så vi også kunne være ude i den lille gårdhave, siger Anja Sigaard Svinth, der var imponeret over, hvor gode hotellet var til at få pyntet op og klare skærene på trods.

Det blev en anderledes bryllupsfest - og reception - for det unge brudepar, der 18. maj, måtte flytte hele festen over i - først Irish Pub i Vinderup og dernæst Skave Multihus. Privatfoto

Rykket op med roden

I mellemtiden var der blevet ringet rundt, så selve bryllupsfesten i stedet kunne finde sted i Skave Multihus.

- Der var blevet dækket op inde i hallen med runde borde med blomster på, og der var jo 15 frivillige igang for at få det hele klar, siger hun.

For pianisten, der skulle ud til brylluppet, var det egentlig kun en fordel, at der nu var kortere vej til festen. Bordkortene blev reddet fra soden og stillet op.

Menuen blev dog en smule anderledes, men aftenen blev ikke ødelagt - tværtimod.

- Jeg havde det egentlig fint med det. De her forventninger, man har haft til dagen, de blev lidt rykket op med roden, og på den måde var det jo ikke så meget i vores hænder, hvis det blev en dårlig fest, griner Anja Sigaard Svinth.

Mure og bygninger

Parret har efter brylluppet ikke andet end ros til overs - for både hotel, pub og de mange frivillige.

- Det har kostet mange andre meget arbejde. Og jeg er så stolt af lokalsamfundet - at der var så mange, der var klar til at træde til både i Vinderup og Skave. Og det blev en virkelig god dag, siger Anja Sigaard Svinth, og tilføjer:

- Vi er glade og tilfredse, og det blev et mega godt bryllup, siger hun.

Det vigtigste er, at ingen kom til skade, som hun siger.

- Og når bare gæsterne er med på den, så betyder mure og bygninger jo ikke så meget, siger hun.

En fest de aldrig glemmer

På hotellet i Vinderup er forpagter Mette Frederiksen ovenud lykkelig for parrets tak:

- Jeg er helt målløs. Det er virkelig noget, der varmer, siger Mette Frederiksen, der dog også tidligere har modtaget nogle pæne mails fra parret.

- Og de har da ihvertfald fået en fest, de aldrig glemmer. Det er jo det, man skal sørge for, smiler hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce