Annonce
Sport

Måske den bedste rosæson i klubben historie

Kaproningschef Freddy Quist kunne se tilbage på et år med masser af succesoplevelser, da Holstebro Roklub i weekenden rundede sæsonen af. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Holstebro: I weekenden sluttede Holstebro Roklub sæsonen af med standerhejsning og med klubkaproning i singlescullere. En sæson, der ifølge kaproningschef Freddy Quist, meget vel kan have været den bedste i klubbens historie.

I alt har Holstebro Roklub i løbet af 2019 noteret sig for 91 sejre, 13 danske mesterskaber fordelt på tre for U15, to for U17, fem for U19 og samt tre hos senior, hvoraf de to var DIF-mesterskaber. Derudover blev det også til tre nordiske mesterskaber for U19, sølv til U19-EM, sølv og bronze til Baltic Cup, guld ved Cup De La Jeunesse, en fjerdeplads ved senior-VM. Og så har klubben haft roere med på alle landshold i U17, U19, U23 og senior, samtidigt med at klubben har roere tilknyttet Danmarks Rocenter i København.

Ved lørdagens klubkaproning i singlescullere blev der roet efter handicap, således at der blev justeret efter alder og køn. 42 roere til start og da finalen var overstået stod 14-årige Jens Pedersen tilbage som vinder. Aftenen sluttede af med hyldestfest med 120 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce