Annonce
Lemvig

Mårhundenes banemand indstillet

Danny Ørts Andersen havde nedlagt 32 mårhunde i år, da vi skrev om ham her i bladet. Foto: Benny Gade
Vi har fået kandidat nummer to til Naturprisen 2019

Lemvig: Så har vi kandidat nummer to på banen til Naturprisen 2019.

Det er Sonja Nørremark fra Hygum, der mener, at hun kommer med et forslag, der vil have opbakning fra mange andre naturelskere.

Forslaget går på Danny Ørts Andersen fra Thyborøn, som vi omtalte forleden her i bladet omkring jagt jagt på mårhunde.

"Han gør en kæmpe indsats for at skyde mårhunde. Han gør naturen en kæmpe tjeneste, da disse mårhunde æder alt vildt, som de kan komme i nærheden af. De er meget grådige, og de yngler helt vildt, næsten lige som rotter," skriver Sonja Nørremark.

Dermed bliver denne indstilling sendt til bestyrelsen for lokalafdeling af Danmarks Naturfredningsforening, som beslutter, hvem der skal have prisen. Det sker sammen med det første forslag, som er Julietta Jensen - Julle, der underviser på SeniorHøjskolen.

Men der kan komme mange flere kandidater. Du kan indstille en ved at sende forslaget med en begrundelse til Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig, eller på redaktionen@folkebladetlemvig.dk - senst 29. otober.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce