Annonce
TTH Herrer

Målmand er i dialog med ærkerivalerne

Simon Gade kan være på vej videre i karrieren efter denne sæson. Den lange målvogter er i dialog med flere klubber. Heriblandt ærkerivalerne fra Skjern Foto: Johan Gadegaard
Ifølge Dagbladets oplysninger forhandler TTH-målmand Simon Gade med flere klubber. Simon Gades kontrakt udløber efter denne sæson, og her skulle blandt andet ærkerivalerne fra Skjern være interesseret og i dialog med målvogteren.

Holstebro: Et opsigtsvækkende skifte kan være på vej. Dagbladet erfarer, at TTH Holstebro-målmand Simon Gade er i dialog med flere klubber om fremtiden i næste sæson, og at en af de klubber skulle være de grønne ærkerivaler fra Skjern.

- Det har jeg ingen kommentar til, siger Simon Gade.

Skjern har allerede meldt ud, at den ene af klubbens målmænd, islandske Björgvinn Pall Gustavsson, ikke får forlænget sin kontrakt. Og her skulle Simon Gade være et bud på en afløser.

Ifølge Dagbladets oplysninger er intet skrevet under endnu, og TTH Holstebro er også stadig inde i billedet om at beholde den talentfulde målmand, som har taget turen hele vejen fra ungdomshåndbolden og til ligamandskabet, ligesom at han har været en del af de danske ungdomslandshold. TTH Holstebro har dog indtil videre ikke kunne levere en kontrakt, som har overbevist Simon Gade.

- Jeg kan sige så meget, som at vi er i dialog med alle de tre spillere, som har kontrakt udløb efter denne sæson, men at der ikke er noget, som er på plads endnu, siger TTH-direktør John Mikkelsen med henvisning til Simon Gade og de to stregspillere Søren Tau og Niels Lindholt.

Annonce

Sonderer markedet

TTH Holstebro er dog også i dialog med andre spillere, hvis der skulle opstå et hul i næste sæsons trup.

- Det er ikke unormalt, at spillerne og deres agenter er i kontakt med andre klubber. Vi sonderer også markedet og holder øje med forskellige muligheder, siger John Mikkelsen.

Simon Gade har måtte se Sebastian Frandsen løbe med størstedelen af spilletiden i denne sæson. Dette kan blandt andet aflæses på skudstatistikken, hvor Sebastian Frandsen har fået 170 skud imod sig, mens Simon Gade kan notere sig for 149 afslutninger.

22-årige Simon Gade har tilbragt hele karrieren i TTH Holstebro med undtagelse af en enkelt sæson i 2016, hvor han var udlejet til naboerne fra Lemvig-Thyborøn Håndbold.

I 2017 var han en del af U21-landsholdet, som vandt VM-sølv. Her spillede han sammen med flere tidligere TTH'ere i form af Mathias Bitsch og Frederik Ladefoged.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce