Annonce
Fodbold

Mål fra midten og scoring dybt inde i overtiden: To frispark var nok til at drille topholdet

Det er en tæt pulje, Mejrup GU er havnet i. Blot seks point har klubbens bedste damehold op til førstepladsen. Omvendt har kvinderne fem point ned til stregen. Arkiv: Johan Gadegaard
Om det var fordi, Annika Andersen sparkede på en drilsk måde, eller Fredericias keeper manglede skarphed i de to situationer skal være usagt. I hvert fald formåede Mejrup GUs førstehold at stjæle et point fra Fredericia KF til allersidst.

Mejrup: Det var en særdeles svær opgave, Mejrup GUs bedste kvindehold stod over for søndag eftermiddag. Fredericia KF, der fører jyllandsserie-puljen, havde blot smidt ét enkelt point inden weekendens møde.

Desværre for hjemmeholdet kostede en personlig fejl dyrt, da Annika Andersen sparkede forbi bolden. Det kyniske udehold kvitterede fejlen med målet til 1-0 efter 39 minutter. Dog skulle det vise sig, at Annika Andersen ikke lader sig slå så nemt ud.

Med kun et kvarter tilbage lossede hun til bolden på et frispark fra midten af banen. Et spark, der fangede Fredericias målmand på det forkerte ben. Bolden fløj over keeperen og gik i mål til stor glæde for værterne.

Andre lokale resultater fra weekenden

Serie 2, herrer

SHN/Ulfborg - Borbjerg GU 1-1

Mål: 0-1 Thobias Lisby Hermannsen (2.) 1-1 Laust Nørby (78.)

Hurup IF - Vinderup IK 5-0

Mål: 1-0 Andreas Boye Hunskjær str. (35.) 2-0 Andreas Boye Hunskjær (48.) 3-0 Andreas Boye Hunskjær (55.) 4-0 Christian Klit Broksø (81.) 5-0 Jonas Bojesen (89.)

Advarsler: Vinderup IK 2

Serie 1, herrer

Spangsbjerg IF - Holstebro B 1-2

Mål: 0-1 Anders Miguel Santos Iversen (15.) 1-1 Markus Krohn (47.) 1-2 Andreas Appel (90.)

Advarsler: Anders Miguel Santos Iversen (HB), Magnus Højland (HB)

Sen og forløsende jubel

Bare fire minutter senere viste Fredericia sig farlige igen. På et hjørnespark hvor Mejrup-keeper Mette Staal råbte, at hun ville gå efter bolden, opstod der defensive misforståelser. Som konsekvens sendte puljens førerhold atter sig selv på sejrskurs.

Alligevel fik Mejrup hanket op i sig selv. Efter 93 minutter gav den store arbejdsindsats omsider pote. Her blev Vibeke Jensen den sene helt, da hun scorede til 2-2.

- Annika (Andersen, red.) skød hårdt til bolden på et frispark, og den bold kunne Fredericias målmand simpelthen ikke holde fast i. Vi havde ni spillere inde i feltet, så der var masser af spillere, der stod klar til at banke den ind, fortæller Stefan Vendelbo Madsen efter forløsningen.

Topscorer sat under pres

I Mejrup bevarer man håbet om at vende tilbage til Kvindeserien efter knap et års fravær. Skal det lykkes, er det formentlig en god idé for klubben at sætte sin lid til Malene Nielsen, der scorer mål på stribe.

Seks mål har hun stået for i denne sæson, og det gør hende ifølge DBUs egen statistik til topscorer i puljen efter syv kampe. Søndag havde hun dog svære arbejdsbetingelser.

- De var lige i hælene på hende hver gang, hun var i nærheden af bolden. Jeg er sikker på, at de (Frederica, red.) vidste, hvem hun var, inden de mødte op, siger træneren og slår fast:

- Overordnet set har hun været vores bedste spiller i den her sæson.

Kampen i tal

Mejrup GU - Fredericia KF 2-2 (0-1)

Kvinder, jyllandsserien

Mål: 0-1 Maja Thomsen (39.) 1-1 Annika Andersen (75.) 1-2 Maja Thomsen (79.) 2-2 Vibeke Jensen (93.)

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce