Annonce
Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Guldet om halsen glimtede om kap med de store smil, efter Måbjerg IFs U19-drenge mandag aften vandt det jyske mesterskab. Privatfoto
Oliver Bach-Andersen har haft mål i støvlerne det seneste år og svigtede heller ikke, da Måbjergs U19-hold mandag aften blev jyske mestre med en finalesejr over tst fodbold.

Bording: Stemmen er lidt ru, da avisen tirsdag formiddag fanger Måbjerg-træner Ivan Frederiksen over telefonen for at høre til JM-finalen aftenen før i Bording, hvor Måbjergs U19-drenge vandt en sikker 5-1 sejr over tst fodbold fra Aarhus.

- Vi festede lidt i går efter sejren, og det kan man godt høre på min stemme, konstaterer Ivan Frederiksen, der sammen med Brian Munkholm har stået for holdet.

Med god grund, for Måbjerg-drengene leverede en overbevisende indsats. Efter en lige første halvleg skrude Måbjerg op for gassen, hvilket knækkede de østjyske finalemodstandere.

Rent ud sagt slog Måbjerg det ekstra gear til, som de gennem hele sæsonen har vist i U19 liga 3.

- Når man har et hold, der gennem hele sæsonen har følt at de kunne gå på vandet, betyder det også, at de ikke bliver nervøse. De blev ved med at tro på dem selv, fortæller Ivan Frederiksen.

Annonce
Når man har et hold, der gennem hele sæsonen har følt at de kunne gå på vandet, betyder det også, at de ikke bliver nervøse. De blev ved med at tro på dem selv.

Ivan Frederiksen, træner for Måbjerg IFs U19-drenge.

Vild topscorer

I efteråret var Måbjerg-holdet kun 35 minutter fra at rykke op i rækken over, og det var den kvalitet, der gjorde dem til et tophold, som igen viste sig frem i finalen.

- Vi har bare nogle rigtig gode spillere, hvoraf der også er flere, som har været hos FS Holstebro tidligere, fortæller Ivan Frederiksen.

En spiller, der gennem hele sæsonen har gjort opmærksom på sig selv og gjorde det igen i finalen, er holdets suveræne topscorer Oliver Bach-Andersen. Han scorede nemlig fire af Måbjergs fem mål i finalen, mens det sidste blev sandt ind af en yderst velspillende Jeppe Grandahl.

- Det er helt vanvittigt med Oliver. Han har scoret 51 mål siden sidste sommer, altså det der svarer til en sæson. Det er rigtig mange mål og ti mål mere end ham, der havde den gamle målrekord på klubbens U19-hold, forklarer Ivan Frederiksen, der de seneste 22 år har trænet den ældste ungdomsårgang i Måbjerg IF.

Måbjerg IF - tst Fodbold 5-1 (1-1)

U19 liga 3 herrer, finale om Jysk Mesterskab

Mål, Måbjerg: Oliver Bach-Andersen 4, Jeppe Grandahl 1.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce