Annonce
Fodbold

Lyserød fodboldfest i Vinderup: Donation fra spillerne 'tvang' klubmand i tylskørt

Grillmester og kampfordeler Klaus Flæng måtte hoppe i et lyserødt tylskørt, fordi spillerne fra Vinderup IK samlede over ét tusinde kroner. Foto: Morten Stricker
Da spillernes donation til Lyserød Lørdag blev firecifret, måtte kampfordeler Klaus Flæng hoppe i et lyserødt tylskørt. Fra sin grill kunne han overvære Vinderup IK banke lokalrivaler og juble i ét væk, for klubben samlede lidt over 3000 kroner ind til brystkræftsagen.

Vinderup: I den gode sags tjeneste satte spillerne fra Vinderup IK sig for at samle en donation, der ville give et smil på læben det sekund, fodboldherrerne skuede ud til grillen på sidelinjen.

Såfremt de kunne samle over ét tusinde kroner, ville kampfordeleren og byrådsmedlem, Klaus Flæng, nemlig stille op i et pink tylskørt til Lyserød Lørdag.

Godt 24 timer efter at idéen blev præsenteret for truppen, var de første tusinde kroner til "Støt Brysterne"-kampagnen allerede tikket ind.

Faktisk formåede fodboldspillerne at samle 1800 kroner tilsammen.

- Jeg kunne nok godt have hævet beløbsgrænsen lidt, men de gutter plejer at være nærige, griner Klaus Flæng.

- Det har været så skønt at se, at vores modstandere fra Ejsing og Borbjerg også gerne handlede i grillen og støttede op om projektet, lyder det fra kampfordeleren, der tidligere har været spiller, træner, bestyrelses- og udvalgelsesmedlem og formand for klubbens sportsfest.

Lørdag var han dog grillmester, og for hver pølse eller øl han solgte, gik fem kroner til indsamlingen.

Annonce

Andre lokale resultater fra weekenden

Herrer, jyllandsserien

Viborg FF - Holstebro B 1-5

Mål: 0-1 Patrick Damkjær (22.) 0-2 Nicklas Lauridsen (42.) 0-3 Patrick Damkjær (66.) 0-4 Anders Iversen (69.) 1-4 Frederik Haas Gerges (83.) 1-5 Frederik Søvndahl str. (90.)

Herrer, serie 2

Lemvig GF - SHN/Ulfborg 2-2

Mål: 0-1 Thomas Høgsberg (13.) 1-1 Rasmus Mikkelsen (18.) 2-1 Emil Libergren (40.) 2-2 Jeppe Vad (42.)

Kvinder, jyllandsserien

Lemvig GF - Christiansbjerg IF 7-3

Mål: 0-1 (13.) 0-2 (17.) 0-3 (45.) 1-3 Alberte Agger (56.) 2-3 Kristine Skou Dueholm (60.) 3-3 Maja Larsen (63.) 4-3 Mette Mortensen (70.) 5-3 Alberte Agger (76.) 6-3 Mette Mortensen (83.) 7-3 Alberte Agger (87.)

Rivaler med ører i maskinen

Det blev i sandhed en festdag for Vinderup IK, der bankede to lokalrivaler sønder og sammen på én eftermiddag.

I første omgang blev det til en sejr på 4-1 over Borbjerg GU i serie 2, hvorefter andetholdet slog Ejsing B med hele 5-1. Hele syv forskellige spillere fra Vinderup kom på tavlen i løbet af de tre timer.

De rødklædte VIK'er havde uden tvivl optimale betingelser for at feste igennem i omklædningsrummet på Lyserød Lørdag.

- Det gik præcis, som vi havde drømt om. Det var dejligt med så meget opbakning til projektet fra både modstandere og tilskuere, fortæller cheftræner Allan Nielsen, som tog en tørn som spiller for serie 5-holdet.

Som man ofte ser på det professionelle plan, viser fodboldspillere deres støtte ved at bære et særligt armbånd. I Vinderup havde spillerne bundet lyserødt strømpetape fast rundt om skinnebenene.

Bandt byen sammen

Rundt omkring i Vinderup var der også rig mulighed for at støtte op om brystkræftsagen.

Der blev solgt lotteri ved Rema 1000 og SuperBrugsen om formiddagen, og klokken 13 begyndte den lyserøde gåtur, nemlig Pink Walk.

Men nåede man som tilskuer til lørdagens kampe ikke lige at kigge forbi de arrangementer eller benytte sig af lyserøde tilbud i butikkerne, var der stadig rig mulighed for at donere til Lyserød Lørdag.

Indsamlingsbøssen gik nemlig på tur blandt publikum på sidelinjen. Fodboldarrangementet var på den måde med til at binde byen sammen.

- Sådan et projekt vil vi selvfølgelig altid bakke op om, og det var super dejligt at se, at folk står sammen om den gode sag, siger træner Allan Nielsen.

Alt i alt fik Vinderup IK samlet lidt over 3000 kroner, anslår formanden for klubben, Rasmus Visholm Jensen.

Vinderups kampe i tal

Vinderup IK - Borbjerg GU 4-1 (1-0)

Fodbold, serie 2

Mål: 1-0 Heine Højgård Olesen selvmål (20.) 2-0 Rasmus Kjeldbjerg Pedersen (81.) 2-1 Mads Ryttersgaard Jacobsen (84.) 3-1 Kevin Feliciano (91.) 4-1 Jesper Skov (93.)

Advarsler: Jan Mose 2 - udvist (Vinderup IK)

Vinderup IK - Ejsing B 5-1 (0-1)

Fodbold, serie 5

Målscorere fra Vinderup: Alex Brøndgaard 2, Mads Juul Bjørnkjær 1, Daniel Brøndgård 1, Martin Rocatis Dahl 1

Kasper Boll Jensen og resten af Vinderups spillere kickstartede en fremragende lørdag ved at vinde 4-1 over Borbjerg GU. Foto: Morten Stricker
I overtiden fik Kevin Feliciano i den røde trøje gjort det til 3-1, før Jesper Skov lukkede og slukkede til 4-1. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce