Annonce
Fodbold

Lyserød fodboldfest i Vinderup: Donation fra spillerne 'tvang' klubmand i tylskørt

Grillmester og kampfordeler Klaus Flæng måtte hoppe i et lyserødt tylskørt, fordi spillerne fra Vinderup IK samlede over ét tusinde kroner. Foto: Morten Stricker
Da spillernes donation til Lyserød Lørdag blev firecifret, måtte kampfordeler Klaus Flæng hoppe i et lyserødt tylskørt. Fra sin grill kunne han overvære Vinderup IK banke lokalrivaler og juble i ét væk, for klubben samlede lidt over 3000 kroner ind til brystkræftsagen.

Vinderup: I den gode sags tjeneste satte spillerne fra Vinderup IK sig for at samle en donation, der ville give et smil på læben det sekund, fodboldherrerne skuede ud til grillen på sidelinjen.

Såfremt de kunne samle over ét tusinde kroner, ville kampfordeleren og byrådsmedlem, Klaus Flæng, nemlig stille op i et pink tylskørt til Lyserød Lørdag.

Godt 24 timer efter at idéen blev præsenteret for truppen, var de første tusinde kroner til "Støt Brysterne"-kampagnen allerede tikket ind.

Faktisk formåede fodboldspillerne at samle 1800 kroner tilsammen.

- Jeg kunne nok godt have hævet beløbsgrænsen lidt, men de gutter plejer at være nærige, griner Klaus Flæng.

- Det har været så skønt at se, at vores modstandere fra Ejsing og Borbjerg også gerne handlede i grillen og støttede op om projektet, lyder det fra kampfordeleren, der tidligere har været spiller, træner, bestyrelses- og udvalgelsesmedlem og formand for klubbens sportsfest.

Lørdag var han dog grillmester, og for hver pølse eller øl han solgte, gik fem kroner til indsamlingen.

Annonce

Andre lokale resultater fra weekenden

Herrer, jyllandsserien

Viborg FF - Holstebro B 1-5

Mål: 0-1 Patrick Damkjær (22.) 0-2 Nicklas Lauridsen (42.) 0-3 Patrick Damkjær (66.) 0-4 Anders Iversen (69.) 1-4 Frederik Haas Gerges (83.) 1-5 Frederik Søvndahl str. (90.)

Herrer, serie 2

Lemvig GF - SHN/Ulfborg 2-2

Mål: 0-1 Thomas Høgsberg (13.) 1-1 Rasmus Mikkelsen (18.) 2-1 Emil Libergren (40.) 2-2 Jeppe Vad (42.)

Kvinder, jyllandsserien

Lemvig GF - Christiansbjerg IF 7-3

Mål: 0-1 (13.) 0-2 (17.) 0-3 (45.) 1-3 Alberte Agger (56.) 2-3 Kristine Skou Dueholm (60.) 3-3 Maja Larsen (63.) 4-3 Mette Mortensen (70.) 5-3 Alberte Agger (76.) 6-3 Mette Mortensen (83.) 7-3 Alberte Agger (87.)

Rivaler med ører i maskinen

Det blev i sandhed en festdag for Vinderup IK, der bankede to lokalrivaler sønder og sammen på én eftermiddag.

I første omgang blev det til en sejr på 4-1 over Borbjerg GU i serie 2, hvorefter andetholdet slog Ejsing B med hele 5-1. Hele syv forskellige spillere fra Vinderup kom på tavlen i løbet af de tre timer.

De rødklædte VIK'er havde uden tvivl optimale betingelser for at feste igennem i omklædningsrummet på Lyserød Lørdag.

- Det gik præcis, som vi havde drømt om. Det var dejligt med så meget opbakning til projektet fra både modstandere og tilskuere, fortæller cheftræner Allan Nielsen, som tog en tørn som spiller for serie 5-holdet.

Som man ofte ser på det professionelle plan, viser fodboldspillere deres støtte ved at bære et særligt armbånd. I Vinderup havde spillerne bundet lyserødt strømpetape fast rundt om skinnebenene.

Bandt byen sammen

Rundt omkring i Vinderup var der også rig mulighed for at støtte op om brystkræftsagen.

Der blev solgt lotteri ved Rema 1000 og SuperBrugsen om formiddagen, og klokken 13 begyndte den lyserøde gåtur, nemlig Pink Walk.

Men nåede man som tilskuer til lørdagens kampe ikke lige at kigge forbi de arrangementer eller benytte sig af lyserøde tilbud i butikkerne, var der stadig rig mulighed for at donere til Lyserød Lørdag.

Indsamlingsbøssen gik nemlig på tur blandt publikum på sidelinjen. Fodboldarrangementet var på den måde med til at binde byen sammen.

- Sådan et projekt vil vi selvfølgelig altid bakke op om, og det var super dejligt at se, at folk står sammen om den gode sag, siger træner Allan Nielsen.

Alt i alt fik Vinderup IK samlet lidt over 3000 kroner, anslår formanden for klubben, Rasmus Visholm Jensen.

Vinderups kampe i tal

Vinderup IK - Borbjerg GU 4-1 (1-0)

Fodbold, serie 2

Mål: 1-0 Heine Højgård Olesen selvmål (20.) 2-0 Rasmus Kjeldbjerg Pedersen (81.) 2-1 Mads Ryttersgaard Jacobsen (84.) 3-1 Kevin Feliciano (91.) 4-1 Jesper Skov (93.)

Advarsler: Jan Mose 2 - udvist (Vinderup IK)

Vinderup IK - Ejsing B 5-1 (0-1)

Fodbold, serie 5

Målscorere fra Vinderup: Alex Brøndgaard 2, Mads Juul Bjørnkjær 1, Daniel Brøndgård 1, Martin Rocatis Dahl 1

Kasper Boll Jensen og resten af Vinderups spillere kickstartede en fremragende lørdag ved at vinde 4-1 over Borbjerg GU. Foto: Morten Stricker
I overtiden fik Kevin Feliciano i den røde trøje gjort det til 3-1, før Jesper Skov lukkede og slukkede til 4-1. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Her er Holstebros nye skolechef

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce