Annonce
Sport

Lyngby-topscorer jagter sit store gennembrud

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Lyngbys Frederik Gytkjær har lavet tre mål i to superligakampe og tror på, at det store gennembrud kommer nu.

Frederik Gytkjær har fået en glimrende start på sæsonen i Superligaen, da Lyngby-angriberen har scoret tre mål i to kampe.

Før denne sæson havde Gytkjær i 2016/17-sæsonen spillet 11 superligakampe, men aldrig scoret, og i januar 2017 skiftede han til norske Haugesund.

Her udviklede Gytkjær sig som angriber, inden han vendte retur til Lyngby i januar 2019, og han tror på, at det store gennembrud kommer i denne sæson.

- Jeg jagter mit gennembrud i dansk fodbold og Superligaen. Det er derfor, jeg vendte hjem til Lyngby. Jeg vil vise, hvad jeg kan på dette niveau, siger Gytkjær.

- Jeg spillede ikke meget i Superligaen sidst, da jeg startede meget ude og ofte blev brugt som kantspiller, så det er nu, det for alvor starter for mig i denne række.

- Det er lidt surrealistisk, at vi allerede er i Superligaen nu, efter at vi lå langt nede i tabellen i 1. division i foråret, men nu er vi her, og så skal vi vise, vi hører til.

Lyngby-træner Christian Nielsen tror på, at der venter Gytkjær en stor sæson i Superligaen.

- Frederik gør det rigtig godt, og jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle tage det næste skridt i denne sæson, siger træneren.

- Han har haft en god periode i Lyngby tidligere og kom tilbage fra Norge, fordi han tror på vores projekt. Det er en lidt anden spiller, vi har fået tilbage til klubben, for han er mere en typisk målscorer nu.

- Han har fået en anden rolle i denne sæson, da han er kommet længere frem på banen, hvor vi ved, han kan gøre en forskel for os.

Oprykkerne fra Lyngby fik en god start på sæsonen med en 2-0-sejr over AaB, men kom mandag ned på jorden med et 1-4-nederlag ude mod OB.

Christian Nielsen erkender, at OB, som scorede tre gange i de sidste 20 minutter, var bedst.

- De scorede til 2-1, og inden vi fik stabiliseret os, fik de sat kniven ind. De scorede til 3-1, og da vi samtidig løb tør for kræfter, blev det svært.

- Vi mødte en bedre modstander, som vandt fortjent, siger Nielsen.

26-årige Frederik Gytkjær er landsholdsspiller Christian Gytkjærs lillebror.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce