Annonce
Holstebro

Lygtepæl blæst omkuld i massive støvskyer

I Holstebro, Struer og Lemvig kommuner har der været en enkelt brand og en væltet lygtepæl under tirsdagens kraftige blæsevejr. Foto: Johan Gadegaard
Nordvestjylland er indtil videre sluppet billigere om ved tirsdagens blæsevejr end længere nede sydpå, melder vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Holstebro: Det kraftige blæsevejr har i flere landsdele givet travlhed hos politi og brandvæsen med væltede brande og ildebrande.

Men i Nordvestjylland er det minimalt, hvad vejret har voldt af problemer indtil videre.

- Vi har ingen væltede træer i hverken Holstebro, Struer eller Lemvig kommuner. Vi har fået melding om en lygtepæl på Skivevej/Holstebrovej, som er væltet og blæst ud på kørebanen. Men vi har ingen færdselsuheld som følge af den kraftige blæst, og det skyldes jo nok, at det blæser knapt så meget her som længere nede sydpå, siger vagtchef René Pagh.

Tørke, blæst, sand og jord farvede himlen rødbrun i nordvestjylland. Her ved Humlum. Foto: Johan Gadegaard

Tørke og blæst

Nordvestjyllands Brandvæsen er tirsdag kun blevet kaldt ud til en enkelt ildebrand - branden i Jørgen Tørnæs' svinestald på Sørvadvej 21.

Men man skal være ekstra opmærksom på, hvordan man omgås åben ild og cigaretskodder, når naturen er så tør, som det er tilfældet lige nu, advarer indsatsleder Anders Frederiksen fra Nordvestjyllands Brandvæsen.

- Når det blæser så meget, får en ildebrand al den mad, den skal have - det vil sige masser af ilt - og så går det stærkt, siger han.

Vindblæste veje

Det kraftige blæsevejr og de sidste mange dages tørke førte desuden massive støvskyer med sig, som bredte sig ind over de nordvestjyske veje tirsdag med en næsten uigennemsigtig tåge. Men ifølge DMI skulle de jordblæste vinde forhåbentligt snart være på retræte.

- Der er kommet et par millimeter regn i nat, og i løbet af dagen onsdag kommer der perioder med regn, og det renser luften, så forhåbentlig bliver støvpartiklerne i luften reduceret over de næste par dage, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce