Holstebro

Lygtepæl blæst omkuld i massive støvskyer

I Holstebro, Struer og Lemvig kommuner har der været en enkelt brand og en væltet lygtepæl under tirsdagens kraftige blæsevejr. Foto: Johan Gadegaard
Nordvestjylland er indtil videre sluppet billigere om ved tirsdagens blæsevejr end længere nede sydpå, melder vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Holstebro: Det kraftige blæsevejr har i flere landsdele givet travlhed hos politi og brandvæsen med væltede brande og ildebrande.

Men i Nordvestjylland er det minimalt, hvad vejret har voldt af problemer indtil videre.

- Vi har ingen væltede træer i hverken Holstebro, Struer eller Lemvig kommuner. Vi har fået melding om en lygtepæl på Skivevej/Holstebrovej, som er væltet og blæst ud på kørebanen. Men vi har ingen færdselsuheld som følge af den kraftige blæst, og det skyldes jo nok, at det blæser knapt så meget her som længere nede sydpå, siger vagtchef René Pagh.

Tørke, blæst, sand og jord farvede himlen rødbrun i nordvestjylland. Her ved Humlum. Foto: Johan Gadegaard

Tørke og blæst

Nordvestjyllands Brandvæsen er tirsdag kun blevet kaldt ud til en enkelt ildebrand - branden i Jørgen Tørnæs' svinestald på Sørvadvej 21.

Men man skal være ekstra opmærksom på, hvordan man omgås åben ild og cigaretskodder, når naturen er så tør, som det er tilfældet lige nu, advarer indsatsleder Anders Frederiksen fra Nordvestjyllands Brandvæsen.

- Når det blæser så meget, får en ildebrand al den mad, den skal have - det vil sige masser af ilt - og så går det stærkt, siger han.

Vindblæste veje

Det kraftige blæsevejr og de sidste mange dages tørke førte desuden massive støvskyer med sig, som bredte sig ind over de nordvestjyske veje tirsdag med en næsten uigennemsigtig tåge. Men ifølge DMI skulle de jordblæste vinde forhåbentligt snart være på retræte.

- Der er kommet et par millimeter regn i nat, og i løbet af dagen onsdag kommer der perioder med regn, og det renser luften, så forhåbentlig bliver støvpartiklerne i luften reduceret over de næste par dage, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI.

0/0
Annonce
Holstebro

Faldt ned i brønd på gågaden: René kræver erstatning

Holstebro

EU-valgkampen var den hårdeste

Holstebro

Spidskandidat åbnede ny konto, og så slettede Facebook også den

Holstebro For abonnenter

58-årige Frank går Danmark rundt: - Man kan jo sige, at jeg har gået 1100 kilometer for at stemme i Holstebro

Holstebro

Unge helt ned til 13 år samles til drukfester

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

Efter forsinkelser: Lokalt firma bygger ny Rema

112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Annonce