Annonce
Struer

Lydstudie på Gården - klassiske musikere giver B&O nye muligheder

Klangen blev hængende i luften længe efter, at musikerne fra Ensemble MidtVest havde sluppet instrumenterne. Foto: Johan Gadegaard
Nyt samarbejde mellem B&O og musikerne fra Ensemble MidtVest, giver tonemesteren fra B&O, Geoff Martin, nyt værktøj i arbejdet med at udvikle endnu bedre højttalere

Struer: Tonemesteren, Geoff Martin, fra B&O fik i går realiseret et nyt samarbejde med musikerne fra Ensemble MidtVest, da tonerne fra både cello, violin, fagot, horn og basun bredte sig i den tidligere hovedbygning langs Vinderupvej, som i dag står tom og til salg.

- Det er helt fantastisk. Rummet henter bare det bedste ud af instrumentet, fortalte cellisten Johathan Slaatto efter en optagelse i den store hall.

- Al den støj, der kan opstå, når man sætter buen på strengene forsvinder, og man hører kun de varme toner og en markant diskant, forklarede han.

Fagottisten Jabor Petkov var helt enig.

- Det er en helt speciel oplevelse, når man sammenligner med de rum, vi normalt spiller i. Vi har for eksempel lige spillet på Heart i Herning, hvor lydene bliver dæmpet, så akustikken er nærmest død, fortalte han.

I den store hall på Gården befandt han sig på et helt andet yderpunkt, og alt blev så registreret af Geoff Martin.

Nogle passager blev optaget med musikerne i en afstand på to meter fra Geoff Martins mikrofoner, andre i en afstand på fire meter, og sådan fortsatte seancerne i løbet af hele dagen tirsdag og onsdag formiddag med.

Ikke kun i den store hall, hvor klangen blev hængende i rummet, længe efter, at musikerne havde sluppet instrumenterne.

Men også i den gamle kantine, inde i auditoriet og i kældergangene ind under plænen mellem de to fløje af B&Os tidligere hovedbygning.

- Det var helt nostalgisk at komme tilbage. Det er jo en fantastisk flot bygning, og jeg må da sige, jeg savner den lidt som min arbejdsplads, fortalte Jette Nygaard, som koordinerede den lokale presses adgang og mulighed for at høre lidt mere om, hvad det hele gik ud på.

Musikken i sig selv var ikke til offentliggørelse.

- Optagelserne bliver et værktøj for mig, når jeg skal arbejde videre med de nye højttalere, vi udvikler, fortalte Geoff Martin om samarbejdet med musikerne fra Ensemble MidtVest.

- Normalt bruger vi færdige optagelser, når vi lytter og justerer på lyden fra en ny højttaler, og så har vi jo ingen anelse om, hvordan indspilningerne er foretaget. Vi kender ikke akustikken i de rum, hvor det er sket. Her får vi mulighed for at registrere det hele, konstaterede han med en klar forventning om, at det i sidste ende vil give ham mulighed for at være med til at udvikle endnu bedre produkter for B&O.

- Det er alt sammen noget, jeg skal arbejde videre med, fortalte han.

Det er helt fantastisk. Rummet henter bare det bedste ud af instrumentet.

Cellisten Johathan Slaatto, Ensemble MidtVest

Musikerne kom på en helt speciel opgave, da de spillede på Gården, som i dag står tom og til salg. Foto: Johan Gadegaard
Fagottisten Jabor Petkov fra Ensemble MidtVest. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce