Annonce
Struer

Lydfestival starter med et brag - bogstaveligt talt

Kunstnerisk leder for Struer Tracks Jacob Kreutzfeldt opfordrer børn og voksne til at komme og larme på lørdag klokken 12 foran rådhuset. Hvis man ikke selv kan fløjte, kan man bruge fløjterne på kunstværket "1000 fugle". Foto: Thomas Maxe

Struer Tracks inviterer alle i Struer til at være med til at larme lørdag klokken 12, så lydfestivalen kan blive skudt i gang med et brag.

Annonce

Struer: "Lydens by" hedder det nye slogan for Struer Kommune, men hvordan lyder Struer egentlig? Det skal den nye lydfestival Struer Tracks være med til at undersøge.

Festivalens kunstneriske leder Jacob Kreutzfeldt kommer fra Møn, og han husker tydeligt sit første indtryk af Struer:

- Jeg kom hertil på en søndag, så der var meget stille. Og så lagde jeg mærke til fuglene. Der er mange måger, fordi vi er tæt på havnen, og går man i anlægget, så er der råger, som skræpper, så fuglelyd er en del af lyden af Struer, siger han.

Den lyd er også temaet for et af festivalens otte kunstværker, skulpturen "1000 fugle". Det er det besynderlige gyngestativ-lignende værk, som er opstillet foran rådhuset.

Værket har en masse spraglede plastikfløjter, og så håber festivalen, at folk fra Struer vil gi' et blæs. Og i modsætning til et kunstmuseum må man altså gerne komme tæt på og røre ved værket.

- Meningen med Struer Tracks er, at vi vil appellere til nysgerrigheden, forklarer Jacob Kreutzfeldt.

Struer Tracks

Lydfestivalen Struer Tracks har et dobbelttydigt navn: "Tracks" betyder "spor" og kan referere både til jernbanen og lydspor.Struer Tracks har debut i år, men skal fremover afvikles hvert andet år.

Foruden weekendens arrangementer vil der i næste uge blive afviklet "podcast academy", hvor man kan lære at producere små radioudsendelser.

Festivalen er støttet af blandt andet Statens Kunstfond, Færchfonden, Struer Kommune og Bang & Olufsen.

Se programmet på www.struertracks.dk

Jacob Kreutzfeldt er cand. mag. og har i flere år undervist i auditiv kultur. Siden august 2016 har han været tilknyttet forskellige projekter for Lydens By, senest som kunstnerisk leder for lydfestivalen Struer Tracks. Foto: Thomas Maxe
Annonce

Guidet tour

Lydfestivalen har officiel åbningsreception på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter fredag eftermiddag, og på lørdag klokken 12 bliver aktiviteterne i byrummet skudt i gang med et brag - bogstaveligt talt.

Struer Tracks har nemlig inviteret alle i Struer til at møde op foran rådhuset og larme så meget som overhovedet muligt (i hvert fald i tre minutter indtil klokken 12:03, for naboerne skal jo også kunne være her).

- Det bliver sjovt med en begivenhed, hvor vi tager "Lydens by" helt bogstaveligt. Vi håber, at så mange som muligt vil komme og bidrage med den lyd, som, de synes, er vigtig for Struer - eller bare vil bidrage til effekten ved at lave den højeste lyd, siger Jacob Kreutzfeldt.

Efter braget bliver der en lille forfriskning til at smøre stemmebåndet, så alle er klar til klokken 13, hvor der er en guidet tur rundt til byens nye lydkunstværker. Turen begynder foran den gamle Danske Bank-bygning, Østergade 29.

Klokken 16 kulminerer lørdagens lydfest med koncert på musikskolen, hvor den elektroniske musiker Mike Sheridan og jazzguitarist Jakob Bro vil sætte lyd til Struer. Helt præcis vil de improvisere et akkompagnement til en direkte transmission af lyde optaget af en mikrofon opstillet ved den nye lydskulptur i haven ved Gimsinghoved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce