Annonce
Struer

Lydfestival med kant og internationalt format

Rie Nyborg med en model af Frode Gundorf Nielsens vandorgel, som vil blive stillet op i haven ved Gimsinghoved. Foto: Morten Stricker

Struer sætter turbo på indsatsen for at gøre byen kendt som "Lydens By" og lancerer til juni en helt ny og ambitiøs lydfestival.

Annonce

Struer: Til juni får Struer premiere på en helt ny festival for lydkunst. Et projekt, som har ligget på tegnebrættet, lige siden Struer blev lanceret som "Lydens By" i 2012.

Nu bliver det til noget, og alle sejl er sat for at gøre det til noget stort.

Ambitionsniveauet er højt, og den nye lydfestival, som har fået navnet "Struer Tracks", kommer til at strække sig over en to uger lang periode, hvor der kommer til at ske en masse i hele byen.

- Tingene er kommet til at gå op i en højere enhed, så det kunne lade sig gøre. Blandt andet med et tilskud fra Aarhus 2017, og desuden bruger vi også en del af midlerne, som er afsat til fejring af Struers 100 års købstadsjubilæum på at få lydfestivalen skudt godt i gang, fortæller Kim Høfler, som turist- og eventchef i Struer Kommune.

I stedet for at vise international lydkunst frem i Struer, er det meningen, kunstnere skal komme til Struer for at skabe deres værker med udgangspunkt i det, de finder lokalt.Jacob Kreutzfeldt, projektleder, Struer Tracks 2017.

Struer Tracks

Lydfestivalen "Struer Tracks" bliver afviklet i Struer i perioden fra 2. til 18. juni.Listen over de deltagende kunstnere vil løbende blive afsløret.

Det ligger dog allerede fast, at lydfestivalen åbnes den 2. juni, og det ligger også fast, at det blandt andet sker med en afsløring af en ny lydskulptur i haven ved Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter: Wind & Water af Frode Gundorf Nielsen.

Annonce

Udgangspunkt i det lokale

Baggrunden er en stigende interesse for lyd.

Arkitekter, designere, skulptører, instruktører og andre kunstnere, der plejer at arbejde visuelt, får mere og mere fokus på lyd, og de bedste af de bedste bliver nu inviteret til Struer for at komme med et bud på, hvad de vil stille op med byens lyd.

- Så det bliver i alle tilfælde en festival med masser af kant, forklarer Kim Høfler.

Claus Falk Petersen fra Lydens By sekretariatet i Struer Kommune kan også se store muligheder i at få etableret den nye lydfestival som et godt bidrag til Struer som "Lydens By".

Lederen af Struer Tracks er imidlertid hentet til Struer helt fra Møn.

- Det kræver et godt netværk at få etableret en lydfestival, som på lidt længere sigt kan få international opmærksomhed, konstaterer Kim Høfler.

Kim Høfler har derfor hellere end gerne lagt dirigentstokken i hånden på Jacob Kreutzfeldt, som blandt andet har en baggrund som forsker og underviser i lydkultur på Københavns Universitet.

I dag driver Jacob Kreutzfeldt sin egen konsulentvirksomhed med base på Møn, og sammen med en styregruppe fra Struer, har han i løbet af det seneste halve års tid været med til at udvikle konceptet til lydfestivalen i Struer.

- Det har været spændende at være med til at definere et nyt og ambitiøst initiativ, og det er ekstra spændende, at det sker uden for storbyerne. Så det glæder mig meget, at vores arbejde nu er begyndt at give pote, siger han.

Jacob Kreutzfeldt har blandt andet fået tilsagn om et bidrag på 60.000 kroner fra Statens Kunstfond, og lokalt har han fået tilsagn om 50.000 kroner i støtte fra Færchfonden.

- Vi har stadigvæk brug for mere støtte for at få det hele til at fungere, men det er en fantastisk start, og vi skal nok nå i mål, siger Jacob Kreutzfeldt.

Ideen er, at festivalen skal tage udgangspunkt i det lokale.

Kunstnerne skal arbejde med de lyde og de historier, der i forvejen findes i Struer.

- I stedet for at vise international lydkunst frem i Struer, er det meningen kunstnere skal komme til Struer for at skabe deres værker med udgangspunkt i det, de finder lokalt, fortæller Jacob Kreutzfeldt.

Annonce

Internationalt format

På lidt længere sigt, er det meningen, at lydfestivalen "Struer Tracks - Urban Sound Art Festival", skal udvikle sig til en internationalt anerkendt biennale for lydkunst.

- Vi har mulighederne. Nu skal de bare udnyttes, vurderer turist- og eventchefen i Struer Komune, Kim Høfler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce