Annonce
Struer

Lydens By skaber nyt liv i gammel bankbygning

To chefer i det nye pop up-kontor i den gamle bankbygning: Jacob Kreutzfeldt (tv) for Struer Tracks og Peter Kjeldbjerg for Lydens By. Pressebillede
Lydens By-værkstedet er rykket ind i den tidligere Danske Bank-bygning i Østergade i Struer. Pop up-kontoret skal også rumme medarbejdere fra turistforeningen og lydkunstfestivalen Struer Tracks og fungere som infocenter ved events.

Struer: - Vi har siddet lidt klemt inde på rådhuset og været på udkig efter andre, midlertidige lokaler. Derfor er det helt perfekt, at vi hen over sommeren kan gøre brug af den gamle Danske Bank-bygning som et pop up-kontor, siger chefen for Lydens By, Peter Kjeldbjerg.

Lydens By-værkstedet rykkede i mandags ind i den gamle bankbygning, som Danske Bank forlod i efteråret 2016. De fem medarbejdere i Lydens By-værkstedet er så småt ved at være på plads, selv om der stadig står et par flyttekasser hist og pist.

- Det er ideelle rammer for os. Her har vi god plads, hvilket der også bliver brug for hen over sommeren, når de forskellige events finder sted i byen, siger Peter Kjeldbjerg.

Struer Kommune købte tidligere på året bankbygningen, men det forventes, at der vil gå lidt tid, inden der foreligger et projekt for bygningen.

Det er i øvrigt ikke første gang, at de gamle banklokaler er blevet brugt på den måde. I 2017, hvor der var købstadsjubilæum, var de også hjemsted for Struer Tracks og andre aktiviteter i forbindelse med festlighederne.

De fem medarbejdere i Lydens By-værkstedet har allerede fået selskab i de tidligere banklokaler. Der sidder to medarbejdere fra turistforeningen i bygningen, og ligeledes er Struer Tracks hjemmehørende her.

Det er også her, man vil finde de tre praktikanter, der er i gang med en eventuddannelse og henter praktisk erfaring fra de mange events i Struer hen over sommeren.

Annonce

Et udpluk af de mange events

Der bliver noget at se til for Lydens By-værkstedet, når det skal være infocenter for de mange events i Struer hen over sommeren. Her er et udpluk:

24. maj: Teens Festival

31. maj: Open by Night

28. juni: Ferierock

2. juli: Summerdays med blandt andet bagagerumsmarked begynder

6. juli: Struer Action Sport Festival 19

17. august: Sansefestivalen SANS

22. august-7. september: Struer Tracks

7. september: Run To The Beat

Bliver infocenter

- Vi kommer til at være 12-14 medarbejdere i bygningen på et tidspunkt, og desuden har vi behov for plads til f.eks. rekvisitter i forbindelse med de forskellige events. Vi kommer til at fungere som et infocenter for de mange events, siger Peter Kjeldbjerg.

Ligeledes kunstnere, festivalfolk og studerende vil kunne bruge pop up-kontoret for en kortere bemærkning.

Lydens Bys indtog i bygningen har også en anden fordel: Der bliver skabt liv i en stor, tom bygning, der skæmmer bybilledet.

Et godt signal

- Struer Kommune har givet os lov til at være i denne bygning, og dermed går Struer Kommune forrest i kampen om at skabe liv i de tomme butikker i gågaderne i Struer. Det er et godt signal at sende. Den gamle bankbygning er meget synlig, når man kommer til byen. Med den her øvelse får vi også den østlige indgang til gågaden løftet visuelt, siger Peter Kjeldbjerg.

Lydens By-værkstedet har et tæt samarbejde med Struer Handel, og her arbejder man netop på at skabe liv i de tomme butikslokaler i gågaderne. Det kan f.eks. være med pop up-butikker eller outletsalg.

Det har ikke krævet den store arbejdsindsats at rykke ind i bygningen.

- Bygningen er i rigtig god stand, så den var umiddelbart til at flytte ind i efter en grundig rengøring. Og så skal vi have noget op i vinduerne, så der er noget at kigge på, fortæller Peter Kjeldbjerg.

Han forventer, at de kreative folk forlader bygningen en gang i løbet af efteråret.

- Det er meningen, at vi skal tilbage til rådhuset, og her bliver der bedre plads til os, når nogle af rådhusets medarbejdere på længere sigt rykker ind i B&O's gamle hovedbygning, siger Peter Kjeldbjerg.

Danske Bank-bygningen er ganske rummelig og indeholder blandt andet mødelokaler. Her er det folkene bag Struer Tracks, der holder møde. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce