Annonce
Kultur

Lydens By laver lyddagbog over covid-19

Nu er der muligheder for alle, der gerne vil bidrage med et lydklip, som kan være med til at beskrive, hvordan hverdagen blev forandret for borgerne i Struer, da coronakrisen ramte hele verden. Arkivfoto: Morten Dueholm
Du kan være med til at fortælle kommende generationer om livet i Struer under coronakrisen på lydenafstruer.dk
Annonce

Struer: Platformen og hjemmesiden "lydenafstruer.dk" var allerede blevet oprettet længe før corona var mere end en mexicansk øl. Oprindeligt var det meningen, at platformen, der giver alle mulighed for at uploade lydfiler af op til 30 sekunders varighed, skulle være et projekt omkring lyde fra Struer Kommune, i stil med forskningsprojektet Lyden af Danmark fra Københavns Universitet.

Men så kom covid-19 til Danmark og ændrede alting, og folkene bag Lydens By begyndte at se nye muligheder i platformen, der endnu ikke var blevet taget i brug.

- Platformen passede jo perfekt til den her tid, som virkelig inspirerer én til at nedfælde sit eget vidnesbyrd, siger Isa Paludan Asboe, der er projektmedarbejder hos Lydens By.

Platformen passede jo perfekt til den her tid, som virkelig inspirerer en til at nedfælde sit eget vidnesbyrd.

Isa Paludan Asboe, projektmedarbejder hos Lydens By

Lyden af Struer-platformen har altså udviklet sig til at blive en slags lyddagbog fra borgerne i Struer, der kan lave små lydklip om deres nye corona-hverdag og uploade dem anonymt til sitet. Det har en del allerede gjort, og man kan selv inde på www.lydenafstruer.dk høre vidnesbyrd om anderledes hverdage, lyden af en tom gågade og meget mere.

- Alle kan sende et lydklip ind, men man skal opholde sig i Struer Kommune, for at det kan ske. Det kan høres alle steder fra og bliver en form for historisk lyddagbog, forklarer Isa Paludan Asboe.

Når ens lydklip er indtalt, kan man uploade det til sitet, og så kommer der en lille prik på kortet over Struer Kommune, der viser, hvor det er optaget.

Meningen er, at alle lydklippene engang, når corona igen mest af alt er blevet en mexicansk øl, skal samles i en større lydmontage og være en del af Struer Museum. Ifølge Isa Paludan Asboe bliver der talt om lidt af hvert i de lydklip, der allerede findes på sitet, men nogle ting går dog igen:

- Mange taler lidt om de ubehagelige konsekvenser ved den situation, vi alle står i lige nu. Om at det er træls, og at det er hårdt med en krise, at uvisheden rammer dem. Men der bliver også nuanceret ved, at mange folk også tænker konstruktivt og fortæller om eksempelvis mere familietid, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce