Annonce
Struer

Lydens By er kommet under international bevågenhed

Lydens By er nu nået helt til London. Foto: Lydens By

Struer/London: Repræsentanter fra Struer kom torsdag i fint selskab, da de med Lydens By-brandet deltog i den internationale konference City Nation Place Global i London.

Her kunne deltagere fra hele verden høre om arbejdet med at udvikle Struer som Lydens By.

Programmet, som ellers bød på oplæg om turistsamarbejder mellem Paris og London, branding af "The London Docks", Finland og Hongkong, indeholdt en session, hvor de to danske kommuner Struer og Billund fortalte om erfaringerne med at udvikle lokale brands baseret på en industriel arv.

Sådan, som man ser det i Struer med Bang & Olufsen og med LEGO i Billund, skriver Peter Kjeldbjerg, der er chef for Lydens By, i en mail hjem fra engelske og fortsætter:

- Vi var virkelig kommet i et fint selskab, men vi havde en skøn følelse af, at vi rent faktisk også havde noget at byde på, fordi vi er så insisterende med et nichebrand, som lyd jo er.

Og Lydens By-folkene fik da også selv mange nye ideer og kontakter med sig derfra.

- Det er City Nation Place, der selv har henvendt sig til os og bedt os om at komme til London, og det opfatter jeg som noget virkelig positivt. Det tyder på, at der bliver lagt mærke til os ude i verden, lyder det fra Peter Kjeldbjerg.

City Nation Place Global er en konference for lande, byer og steder, som arbejder med markedsføring af geografiske områder. Lige som i Struer er målet for de fleste deltagere at gøre deres områder mere attraktive for turister, tilflyttere og virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce