Struer

Struer i bund: Lunkne svar fra erhvervsledere ødelægger ikke borgmesterens humør

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lægger undersøgelsen fra Dansk Industri fra sig med en klar overbevisning om, at den ikke afspejler det reelle billede af forholdene i Struer Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune er nummer 62 på Dansk Industris rangliste over erhvervsklimaet i de enkelte kommuner - og nummer sjok når det gælder kommunens generelle image

Struer: Dansk Industri offentliggjorde mandag aften resultaterne af den årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i de enkelte kommuner, og Struer Kommune ender i år som nummer 62 på listen.

Dette er 26 skridt tilbage i forhold til placeringen i 2018, og når det gælder det generelle image, ligger Struer helt i bund med en placering som nummer 89.

- Det kan godt undre mig, fortæller formanden for DI Midt og Vest, Claus Arberg.

Til daglig er han administrerende direktør på Hvidbjerg Vinduet på Thyholm, og skulle undersøgelsen afspejle hans egen holdning til erhvervsklimaet i Struer Kommune, så det helt anderledes ud.

- Jeg er en af de 34, der har svaret på spørgsmålene i undersøgelsen, fortæller han og afslører gerne, at han selv har givet Struer Kommune gode karakterer, når det gælder erhvervsklimaet og kommunens generelle image.

- Der er jo virkelig sket noget i løbet af de seneste fire-fem år, mener han og forsøger at finde en forklaring på den dårlige karakteristik af Struer Kommune i årets undersøgelse af erhvervsklimaet i de enkelte kommuner fra DI.

- Det er måske dårlige oplevelser med Struer Kommune fra fortiden, der er dukket op i bevidstheden hos de andre, der har indsendt deres svar. Jeg ved det ikke. Men det kunne måske være en del af forklaringen, siger han.

Tyndt grundlag

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) vælger at fortrænge resultaterne i undersøgelsen og hæfter sig ved det tynde statistiske grundlag, når DI bygger en sandhed op omkring erhvervsklimaet, der bygger på en spørgeskemaundersøgelse med svar fra 34 ud af alle de mange virksomheder i kommunen.

- Undersøgelsen er sendt bredt ud til virksomheder i alle brancher. Det er ikke kun medlemmerne af Dansk Industri, der har haft mulighed for at deltage, forklarer Michael Jul-Nørup Pedersen, som er chefkonsulent på undersøgelsen for Dansk Industri.

- Så hvorfor skulle jeg dog blive i dårligt humør over svarene fra 34 erhvervsledere, når jeg samtidig kan se, hvordan vi når længere og længere ud med budskaberne om alt det gode, der sker i Struer Kommune, siger han efter en weekend med over 3000 løbere i gaderne til Run to the Beat.

- Tidligere på året fik vi også landsdækkende dækning af cykelløbet, som blev afviklet med de danske Tour de France ryttere i spidsen, umiddelbart efter, at de havde krydset målstregen i Paris. Det har ikke direkte indvirkning på erhversvsklimaet. Men det betyder da i den grad noget for kommunens generelle image, og på erhvervsfronten kan vi jo også se store fremskridt - for eksempel i det nye Sound Hub, hvor vi får iværksættervirksomheder fra hele Europa til Struer Kommune, konstaterer han.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lægger derfor undersøgelsen fra DI fra sig med en sikker fornemmelse af, at borgerne i Struer Kommune har et helt anderledes positivt indtryk af alt det, der sker, og at det er det, der betyder noget.

Nummer ni og 22

Lemvig Kommune kommer i år i top ti på Dansk Industris liste over de mest erhvervsvenlige kommuner med en placering som nummer ni.

Holstebro Kommune, som blev kåret som nummer to i 2018, endte i år på en placering som nummer 22.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce