Annonce
Struer

Struer i bund: Lunkne svar fra erhvervsledere ødelægger ikke borgmesterens humør

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lægger undersøgelsen fra Dansk Industri fra sig med en klar overbevisning om, at den ikke afspejler det reelle billede af forholdene i Struer Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune er nummer 62 på Dansk Industris rangliste over erhvervsklimaet i de enkelte kommuner - og nummer sjok når det gælder kommunens generelle image

Struer: Dansk Industri offentliggjorde mandag aften resultaterne af den årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i de enkelte kommuner, og Struer Kommune ender i år som nummer 62 på listen.

Dette er 26 skridt tilbage i forhold til placeringen i 2018, og når det gælder det generelle image, ligger Struer helt i bund med en placering som nummer 89.

- Det kan godt undre mig, fortæller formanden for DI Midt og Vest, Claus Arberg.

Til daglig er han administrerende direktør på Hvidbjerg Vinduet på Thyholm, og skulle undersøgelsen afspejle hans egen holdning til erhvervsklimaet i Struer Kommune, så det helt anderledes ud.

- Jeg er en af de 34, der har svaret på spørgsmålene i undersøgelsen, fortæller han og afslører gerne, at han selv har givet Struer Kommune gode karakterer, når det gælder erhvervsklimaet og kommunens generelle image.

- Der er jo virkelig sket noget i løbet af de seneste fire-fem år, mener han og forsøger at finde en forklaring på den dårlige karakteristik af Struer Kommune i årets undersøgelse af erhvervsklimaet i de enkelte kommuner fra DI.

- Det er måske dårlige oplevelser med Struer Kommune fra fortiden, der er dukket op i bevidstheden hos de andre, der har indsendt deres svar. Jeg ved det ikke. Men det kunne måske være en del af forklaringen, siger han.

Annonce

Tyndt grundlag

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) vælger at fortrænge resultaterne i undersøgelsen og hæfter sig ved det tynde statistiske grundlag, når DI bygger en sandhed op omkring erhvervsklimaet, der bygger på en spørgeskemaundersøgelse med svar fra 34 ud af alle de mange virksomheder i kommunen.

- Undersøgelsen er sendt bredt ud til virksomheder i alle brancher. Det er ikke kun medlemmerne af Dansk Industri, der har haft mulighed for at deltage, forklarer Michael Jul-Nørup Pedersen, som er chefkonsulent på undersøgelsen for Dansk Industri.

- Så hvorfor skulle jeg dog blive i dårligt humør over svarene fra 34 erhvervsledere, når jeg samtidig kan se, hvordan vi når længere og længere ud med budskaberne om alt det gode, der sker i Struer Kommune, siger han efter en weekend med over 3000 løbere i gaderne til Run to the Beat.

- Tidligere på året fik vi også landsdækkende dækning af cykelløbet, som blev afviklet med de danske Tour de France ryttere i spidsen, umiddelbart efter, at de havde krydset målstregen i Paris. Det har ikke direkte indvirkning på erhversvsklimaet. Men det betyder da i den grad noget for kommunens generelle image, og på erhvervsfronten kan vi jo også se store fremskridt - for eksempel i det nye Sound Hub, hvor vi får iværksættervirksomheder fra hele Europa til Struer Kommune, konstaterer han.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) lægger derfor undersøgelsen fra DI fra sig med en sikker fornemmelse af, at borgerne i Struer Kommune har et helt anderledes positivt indtryk af alt det, der sker, og at det er det, der betyder noget.

Nummer ni og 22

Lemvig Kommune kommer i år i top ti på Dansk Industris liste over de mest erhvervsvenlige kommuner med en placering som nummer ni.

Holstebro Kommune, som blev kåret som nummer to i 2018, endte i år på en placering som nummer 22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce