Annonce
Erhverv

Lukket grænse får ølsalg i Sønderjylland til at eksplodere

Coronakrisen udfordrer dagligvarebutikkerne - her Føtex - med krav om afstand og rengøring, men til gengæld går salget frem. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Den lukkede grænse mellem Danmark og Tyskland kan tydeligt aflæses på salgstallene i Salling Groups sønderjyske supermarkeder, fortæller topchefen Per Bank.

Især i påsken strøg salget i vejret af nogle af de klassiske grænsehandelsprodukter, som danskerne ellers henter hjem i propfyldte bagagerum og trailere, når de tager på indkøbstur syd for grænsen.

- Det kan vi klart mærke. Især i Bilka i Sønderborg og Føtex i Ribe, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg, hvor salget af konfiture, øl og vand er højere, siger Per Bank.

Den danske dagligvarebranche har længe kæmpet for at få lagt en dæmper på grænsehandelen, og grænselukningen har givet et fingerpeg om, hvad der er på spil.

I påsken havde Bilka således tilbud på to kasser Carlsberg til 160 kroner, fortæller Per Bank.

- Der var nogle Bilka'er, der solgte 150 paller øl om dagen. Det var fuldstændigt vanvittigt. Det er dejligt, at de momskroner kommer i den danske statskasse, siger topchefen.

Coronakrisen udfordrer detailhandelen med de mange krav til afstand og hygiejne, men målt på salget er det attraktivt at sælge dagligvarer lige nu.

- Hele dagligvaremarkedet går frem med omkring 10 procent i øjeblikket, og vi sælger 25 procent mere kød. Op til krisen gik det salg tilbage med seks procent, så det er et stort spring. Danskerne går tilbage til traditionerne og laver mere mad fra bunden, siger Per Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Holstebro

Råt for usødet, så truer de jo med at fyre personale på grund af en aftale, de selv har indgået

Struer

Søren Gade holder foredrag om at miste

Struer

Pungen lå i bilen

Annonce