Annonce
Lemvig

Lukker vandværker på stribe

En stor del af Lemvig Kommune bliver nu forsynet med vand fra undergrunden under enten Klosterheden eller Engbjerg. Arkivfoto lene sørensen
Lemvig Vand og Spildevand er i færd med at overtage vandleverancen til blandt andet Nørre Nissum, Gudum og Lemvig
Annonce

Lemvig: Samtidigt med at Lemvig Vand og Spildevand har åbnet for hanerne i det nye vandværk i Engbjerg, begynder man at lukke en række af de mindre, lokale vandværker, som man har overtaget den seneste tid.

Det handler om vandværkerne i Nørre Nissum, Gudum og Lemvig, der nu bliver lukkede, oplyser Flemming Andersen, der er produktionschef hos Lemvig Vand og Spildevand.

Vandværket i Nørre Nissum blev lukket tirsdag den 12. maj i sidste uge.

- Den øvre del af Nørre Nissum får vand fra det nye vandværk i Engbjerg, mens seminariebyen og senere Gudum vil få vand fra vandværket i Klosterheden, siger Flemming Andersen.

Nu er turen kommet til Lemvig, hvor man allerede delvist er gået over til at blive forsynet af vandværket i Engbjerg. Tirsdag 19. maj lukker man for hanen i Lemvig Vandværk, og derefter vil også østbyen være forsynet af vand fra det nye værk i Engbjerg.

- Folk fra vestbyen har fortalt, at de med det nye vand har mindre kalk i deres armaturer. Vandet var Lemvig Vandværk har været karakteriseret af at være hårdt vand, men nu får lemvigerne udsigt til mindre kalk i både kaffemaskiner og vaskemaskiner, siger Flemming Andersen.

Dermed mangler man blot at lukke vandværket i Gudum, men det kommer til at gå hurtigt.

- Det sker nok inden for en uge eller to, siger Flemming Andersen.

Det sker alt sammen som et led i gennemførelsen af det store vandværksprojekt, hvor Lemvig Vand og Spildevand har bygget et helt nyt vandværk i Engbjerg. Det sker for at sikre, at området fortsat kan forsynes med godt og stabilt drikkevand, der samtidigt ikke bliver for dyrt. De tre vandværker, der nu bliver lukket, stod alle overfor omfattende renoveringer. Blandt andet var vandværket i Nørre Nissum 50 år gammel. Derfor er det beregnet, at det vil være billigere at opføre et helt nyt værk frem for at renovere på de gamle.

- På sigt skal de gamle værker rives ned, og boringerne bliver lukket for at sikre, at grundvandet ikke bliver forurenet, siger Flemming Andersen.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår de fysiske bygninger bliver fjernet.

- Vi er netop nu i gang med at finde ud af, hvordan det skal gøres, men jeg forventer, at bygningerne bliver fjernet i løbet af året, siger Flemming Andersen.

Lemvig Vand og Spildevand har også overtaget vandforsyningen andre steder som i Bonnet og Vandborg. Her er det blot ledningsnettet i området, der er overtaget, mens de lokale bestyrelser selv skal sørge for at fjerne det eksisterende vandværk. Kort før årsskiftet overtog man også vandforsyningen i Fabjerg-området.

- Og så er vi på vej til at overtage det lille vandværk, der ligger på Råbjerghøj. Jeg forventer, vi også snart overtager vandforsyningen her til, siger Flemming Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce