Annonce
Lemvig

Lukker forretning på Torvet

Rikke Berthelsen åbnede Holmsland på Torvet i Lemvig i maj 2017. Nu lukker hun forretningen i Lemvig og vil i fremtiden koncentrere sig om sin forretning i Ringkøbing. Arkivfoto: A.P. Christensen
Indehaveren af Holmsland på Torvet i Lemvig lukker forretningen med udgangen af januar. Det lykkedes ikke for Rikke Berthelsen at finde en til at overtage forretningen.

Lemvig: - Det er megatræls, at jeg må lukke forretningen, men det er ikke lykkedes for mig at finde en til at overtage den, siger Rikke Berthelsen.

Det drejer sig om Holmsland Lemvig på Torvet. Forretningen lukker med udgangen af januar, og i øjeblikket er der ophørsudsalg.

Rikke Berthelsen - der har en tilsvarende butik i Ringkøbing - åbnede Holmsland Lemvig i maj 2017. I efteråret annoncerede hun, at hun ville sælge forretningen i Lemvig og koncentrere sig om Holmsland Ringkøbing. Begge butikker har nogenlunde det samme vareudbud, hvilket vil sige brugskunst, boliginteriør, hobbyvarer og legetøj.

- Når jeg vil af med forretningen i Lemvig, så hænger det blandt andet sammen med, at jeg flytter fra Balling i Salling til Hvide Sande, og så bliver der endnu flere kilometer på landevejen, hvis jeg også skal være i Lemvig-forretningen ind imellem, siger Rikke Berthelsen, der har haft en fast ekspedient i Lemvig-afdelingen og selv været i forretningen 10-15 timer om ugen.

Hun har fået enkelte henvendelser fra nogen, der var interesseret i at overtage butikken i Lemvig.

- Der har været nogle stykker, men de er sprunget fra igen. De har ikke villet binde sig til at have egen butik, og man skal også gøre sig klart, at der skal lægges mange arbejdstimer i det som butiksejer. Til gengæld kan man så også få en fornuftig økonomi ud af det. Jeg synes, at forretningen i Lemvig har kørt godt, og det samme er også tilfældet med min forretning i Ringkøbing, siger Rikke Berthelsen.

Hun er ked af at skulle forlade handelslivet i Lemvig.

- Lemvig er en skøn by, og jeg har haft god opbakning af både lokale og turister. Jeg synes også, at Lemvig kommer til at mangle en forretning a la Holmsland. Men jeg magter ikke fortsat at drive forretning i både Lemvig og Ringkøbing, siger Rikke Berthelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce