Annonce
Holstebro

Luft under vingerne: Snart flyves fra Karup igen

Fra 2. november er der igen rutefly fra Karup til København - men kun med tre daglige afgange på hverdage - og to på søndage. Pressefoto: DAT/Palle Noerby
Fra 2. november vil DAT igen flyve fra Karup - dog kun med tre afgange om dagen.
Annonce

MIDTJYLLAND: Coronakrisen er gået hårdt ud over luftfarten - og herunder ruten mellem Karup og København. Selskabet DAT lukkede først ruten i foråret på grund af få passagerer. Den blev genåbnet i august - men kun for en kort bemærkning - og lukkede igen i september. Men fra 2. november prøver flyselskabet igen med foreløbig tre daglige afgange.

DAT og lufthavnen har nemlig modtaget mange henvendelser, specielt fra erhvervskunder hvor ruten til hovedstaden er en livsnerve.

- Vi var lidt naive i en genopstart i august baseret på løfter om økonomisk støtte. Støtten udeblev, og vi var tvunget til at lukke ned igen i september, men nu ser det ud til, at vi kan komme i gang igen, men på let reduceret niveau, siger DAT direktør og kaptajn Jesper Rungholm i en pressemeddelelse.

Der bliver tre daglige afgange fra Karup mandag til fredag, nemlig klokken 7.00, 9.40 og 16.20. Og godt en time senere er der afgange den anden vej fra København. Der er ingen fly på lørdage - og to afgange søndag eftermiddag i begge retninger.

Annonce

Støtteordning hjælper

EU underkendte støtteordningerne, som blev aftalt i juni, og tiden er siden gået for transportministeriet med at finde muligheder for at støtte indenrigsluftfart på en måde, så EU's regler er overholdt. Dette er nu lykkedes.

- Den godkendte støtteordning giver mulighed for at reducere vores driftsomkostninger til et niveau, der gør det muligt at start op igen, siger Jesper Rungholm.

En meget stor del af omkostninger ved ruteflyvning ligger i lufthavnene og her hjælper støtteordningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce