Annonce
Kultur

Luciaoptog vil i luften og samle 2000-4000 mennesker

- Vi forsøger at skabe arrangementer, som trækker folk ud til kulturoplevelser, siger Kristian Andersen fra Holstebro Events, som står bag Luciaoptoget og eksempelvis også Street Food Festivalen. Det gratis optog er Holstebro Events' måde at takke for opbakningen i år til sponsorer og støtter, siger han også. Foto: Holstebro Events
"Holstebros smukkeste lucia-optog" kommer igen i år - med en række nye tiltag.

Holstebro: Et udendørs luciaoptog - "Holstebros smukkeste" ifølge arrangørerne - så dagens lys sidste år.

- Der var masser af mennesker. De stod på begge sider af åen. Men i det første år af noget bliver man altid klogere på, hvad der kan gøres anderledes, og tidsplanen blev for lang, siger arrangør Kristian Andersen fra Holstebro Events.

Modsat sidste år vil Lucia-optoget ikke have udgangspunkt i Nørreport Centret, men Store Torv, hvorfra kursen sættes mod Café Aas, Storebro og videre ned til Storåen. Her modtages optoget, der består af 30-40 luciabrude fra Balletskolen og 10-15 heste fra Rideklubben Snegla, af 40-50 kajakker oplyst af julekæder. Dertil kommer live-musik på broen, inden julemanden til sidst uddeler slikposer.

Og så er der overraskelser i støbeskeen.

- Sidste år kaldte vi det for "Holstebros smukkeste lucia-optog - til lands og til vands". Der mangler jo et "i luften". Jeg kan ikke love det, men muligvis kommer der også noget i luften, lyder det hemmelighedsfuldt fra Kristian Andersen.

- Jeg kan i hvert fald love, at det bliver en hyggelig event, som, vi håber, kan samle 2000-4000 mennesker. Det var unikt at opleve sidste år, men denne gang bliver det mere timet og vil indeholde flere magiske øjeblikke. Opfordringen herfra skal lyde, at kan man lide jul og fællesskab, så bør man tage med og mærke stemningen, siger han.

Lucia-optoget, der er gratis, finder sted fredag den 13. december.

Annonce

Tidsplanen

Således ser programmet ud for den 13. december:

Kl. 17.00: Balletskolens Lucia optog starter fra Store Torv.

Kl. 17.00: Duoen Anders og Maiken spiller og synger julesange på broen mellem Musikteatret og Netto.

Kl. 17.15: Optoget ventes at ankomme til broen over Storå.

Kl. 17.30: Pagaj klubben kommer flydende og fortsætter i ring under juletræet.

Kl. 17.45: Julemanden deler 200 slikposer ud til børn ved River Saloon.

Kl. 18.00: Arrangementet slutter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Annonce