Annonce
Sport

LTH tog et stort skridt væk fra nedrykning: 'Circus Dalmose' blev besejret, og det var 'en fantastisk følelse'

Holdleder Mikael Pedersen (til højre) blev inden kampen hyldet for at have rundet 400 kampe som holdleder i weekendens kamp mod SønderjyskE, og han fik en fremragende jubilæumsgave af "de røde". Foto: Johan Gadegaard
Lemvig-Thyborøn trak fra til sidst og sikrede sig to gyldne point mod Ringsted, som hiver dem væk fra den direkte nedrykning med fire runder tilbage.

Lemvig: Der var lagt i kakkelovnen til noget helt specielt onsdag aften i Arena Vestjylland Forsikring.

For selvom der til årets mest eftertragtede kamp ikke måtte lukkes nogen ind, så kunne man stadig tage et kig rundt i hallen og se, hvad den her kamp havde af betydning.

Den berygtede fanklub havde sat et hav af bannere op, og på et af dem stod "Velkommen til helvede i Vest, Cirkus Dalmose" med henvisning til Ringsted-træner Christian Dalmose, som fanklubben har haft flere intense opgør med gennem årene.

Da TMS Ringsted løb på banen til en cirkusmelodi, så var scenen ligesom sat. Det var tæt hele vejen igennem, udover de sidste ti minutter, hvor Lemvig-Thyborøn begyndte at trække fra.

- Selv om det var tæt hele vejen igennem, så havde jeg faktisk en følelse af, at vi var i kontrol. Jeg tænkte, at vi nok skulle få skabt hullet, og det gjorde vi. Det er godt nok en fantastisk følelse, og nu er vi top 13 for første gang længe, mand. Det er kraftedeme rart, lød det fra en glad Mads Thymann efter opgøret.

Annonce

Noget specielt

Thymann kunne godt mærke, at det her opgør var noget specielt, og at der var meget på spil.

- Bolden føltes lige lidt tungere, og når man gik på kant føltes kroppen lige lidt langsommere. Selvom der ikke var nogle tilskuere fik vi en fantastisk opbakning, af de folk fra klubben, som måtte være her, siger Thymann.

- Der er også noget over at slå Ringsted og så lige Dalmose, det kan folk i Lemvig jo godt lide, siger Mads Thymann. Foto: Johan Gadegaard

Også for Ronnie Nicolaisen var det en speciel omgang at være med til.

- Der var rigtig mange nerver for begge hold, og det kunne man tydeligt mærke. Der var ekstra sommerfugle, og vi vidste godt, at den her var speciel. Det her giver os en kæmpe tro på, at vi kan være med og gøre os gældende, siger Nicolaisen.

Også manden med det store overblik, cheftræner Anders Thomsen, kaldte det for en intens omgang. Han hæftede sig især ved den stærke defensiv, og at holdet fik lavet de rigtige skift og var i overskud på ressourcekontoen til sidst.

Kampen i tal

Lemvig-Thyborøn - TMS Ringsted 27-23 (12-12)

HTH-ligaen, 22. spillerunde

Stillinger undervejs: 3-3, 6-4, 7-5, 7-7, 10-12, 12-12, 13-14, 14-15, 17-16, 19-18, 22-19, 23-20, 27-23.

Mål, LTH: Mark Nikolajsen 6, Jesper Kokholm 6, Mads Thymann 5, Pelle Schilling 4, Søren Nørgaard 2, Mikkel Sandholm 1, Nicolai Pugholm 1, Niels Lindholt 1, Jonas Langerhuus 1.

Topscorer, TMS: Anton Bramming 5, Morten Jensen 5.

Udvisninger: LTH 5, TMS 2.

- Man kunne sagtens mærke, at der var meget på spil. Havde vi været tre point bagefter, så skulle vi virkelig på arbejde i de sidste kampe. Det har stor betydning mentalt for os, at vi har fået nogle sejre mod Skjern, Ringsted og slået Ribe-Esbjerg i en træningskamp lige inden sæsonstarten, fortæller Anders Thomsen.

Annonce

Intet er afgjort

Der var ingen tvivl om, at det her kan være en meget vigtig sejr for Lemvig-Thyborøn. Med sejren bytter holdet plads med Ringsted, som nu har Sorteper i form af den direkte nedrykningsplads som nummer 14.

Der er dog intet der er afgjort endnu, og det er aktørerne fuldt ud bevidst om.

- Jeg sagde til drengene bagefter, at vi skal ud og jagte flere point. Der er fire runder tilbage og Ringsted har tidligere vist, at de kan komme tilbage. Vi er langt fra i land endnu, siger Anders Thomsen.

Lemvig-Thyborøn har fire kampe tilbage i grundspillet. Skanderborg på udebane, TTH på hjemmebane, Fredericia på hjemmebane og til sidst KIF Kolding på udebane.

Der var store smil på efter opgøret, og det giver Lemvig-Thyborøn et godt afsæt til de kommende og ekstremt afgørende runder, hvor holdet selv kan afgøre tingene med ét point ned til TMS Ringsted. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg synes, at alle fire kampe er svære. Især TTH har vi problemer imod, og vi kan ikke rigtigt regne dem ud, selvom vi træner mod dem hver mandag. Et Skanderborg-hold på udebane, som er godt kørende, bliver også svært, siger Anders Thomsen og fortsætter:

- Så har vi de to sidste, som måske har positioneret sig i ligaen, så de ikke har så meget at spille for, men som vi begge har fået snittere imod i denne sæson, som vi gerne vil revanchere, siger Anders Thomsen.

Den første af de opgaver er 6. marts, hvor Skanderborg venter på udebane.


Det er godt nok en fantastisk følelse, og nu er vi top 13 for første gang længe, mand. Det er kraftedeme rart.

Mads Thymann, Lemvig-Thyborøn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce