Annonce
Lemvig-Thyborøn

LTH henter tidligere stortalent og en tårnhøj nordmand

- For at sige det på vestjysk, så har jeg fået nok splinter i røven af at sidde på bænken i Århus, og det gider jeg ikke længere. Jeg er blevet for gammel til ikke at spille, forklarer Jonas Langerhuus om skiftet fra Århus Håndbold til Lemvig-Thyborøn Håndbold. Foto: Ole Nielsen
Lemvig-Thyborøn Håndbold har været på rov hos konkurrenterne fra Århus Håndbold og henter både højrebacken Jonas Langerhuus og stregspilleren Kristian Rammel.

Lemvig: Selvom han kun er 26 år har Jonas Langerhuus et cv, der er længere end de fleste håndboldspilleres.

Vestjyden, der i sine yngre dage blev omtalt som et af landets største talenter, har både været omkring Kolding, Ribe-Esbjerg, Skanderborg, Århus og schweiziske Pfadi Winterthur. Næste stop for højrebacken bliver i det nordvestlige Jylland, hvor han har skrevet en to-årig kontrakt med Lemvig-Thyborøn Håndbold efter at have fået ophævet kontrakten med aarhusianerne et år før tid.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Lemvig, hvor jeg har haft en god dialog med Anders Thomsen om, hvordan jeg kommer til at passe ind på holdet. I både Esbjerg og Skanderborg har jeg også spillet om overlevelse i ligaen, så jeg ved også, hvad det er jeg går ind til, fortæller Jonas Langerhuus.

Den venstrehåndede bagspiller passer på papiret godt til LTHs aggressive og mand-mand baserede angrebsspil og i den sportslige ledelse er man også begejstret for at have fået papir på Langerhuus som afløser for Jonas Gade.

- Da vi tilbage i december fik beskeden om, at Jonas Gade fortsatte sin karriere på Mors efter sæsonen, gik jeg sammen med trænerteamet for at finde nogle mulige navne til højre back-positionen. Her dukkede Langerhuus op, og efter en lang kamp om at få tingene til at lykkes er det rart, at det lykkedes at få ham fri i Århus, siger sportschef Lars Broe.

Annonce
Med sine 208 centimeter rager Kristian Rammel godt i vejret på stregen. Foto: Ole Nielsen

Træt af bænken

For mange vil turen fra Århus Håndbold til Lemvig-Thyborøn været et skridt ned ad rangstigen, men det er Langerhuus ligeglad med. For ham handlede det først og fremmest om at komme til en god, stabil klub med udsigt til spilletid.

- For at sige det på vestjysk, så har jeg fået nok splinter i røven af at sidde på bænken i Århus, og det gider jeg ikke længere. Jeg er blevet for gammel til ikke at spille, forklarer Jonas Langerhuus.

Han kommer oprindeligt fra Esbjerg, hvorfra han også kender både Mark Nikolajsen og Mathias Porsholdt, selvom de ikke nåede at spille mange kampe sammen, inden Langerhuus søgte videre i karrieren. Så Vestjylland er ikke fremmed land for ham, og faktisk har bagspilleren også familiebånd, der trækker helt op til Harboøre Tange.

- Min familie er i sin tid faktisk udvandret fra Langerhuse ved Harboøre, så der er en krog der. Jeg vil dog ikke gå så langt og sige, at jeg vender hjem, min hjemby er altså Esbjerg, konstaterer Jonas Langerhuus med et efterfølgende grin.

2,08 meter nordmand

Med sig til det vestjyske tager han den 208 centimeter høje stregspiller Kristian Rammel. Nordmanden har ligeledes fået ophævet sin kontrakt og i stedet skrevet en et-årig kontrakt i Lemvig.

- Jeg er fået et rigtig godt indtryk af både klubben og trænerne og glæder mig til at starte i Lemvig. For mig betyder det meget, at jeg kommer til en klub, der vil mig, efter min første sæson i Danmark, hvor jeg ikke har haft den rolle hos Århus, som jeg havde håbet at få, fortæller nordmanden.

Og så glæder han sig rent faktisk til at skifte en klassisk mellemklub i ligaen ud med en bundklub. For når det kommer til stykket, så er det topklubberne og bundklubberne, der spiller de sjoveste kampe.

- Hvert et point tæller, og det glæder jeg mig til. Der kommer et andet tryk på, og så var jeg meget imponeret af Lemvigs hjemmebane, da vi spillede der, og jeg ser virkelig frem til at spille i en intens hal, siger Kristian Rammel.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce