Annonce
Sport

LTH henter stregspiller i 1. division: Villads kan spise otte Magnum-is på 11,5 minut

- Nu håber jeg bare at de klarer skærene, så vi også skal spille i ligaen i næste sæson, siger stregspilleren Villads Raahauge Jensen, der skifter til Lemvig-Thyborøn Håndbold på en tre-årig kontrakt fra HØJ i 1. division. Pressefoto
Lemvig-Thyborøn Håndbold fandt sin nye cheftræner i København og nu har sportschefen igen været en tur over Storebælt for at shoppe i hovedstadsområdet.

Lemvig: Mød Villads Raahauge Jensen, ny stregspiller i Lemvig-Thyborøn Håndbold fra sommeren og tre år frem.

196 centimeter høj, 105 kilo, fysioterapeut-studerende og så har han ifølge spillerprofilen på HØJ Elitehåndbolds hjemmeside engang spist otte Magnum-is på 11,5 minut.

- Det er også en slags liga-potentiale, men nok lidt en anden liga end håndboldligaen, griner sportschef Lars Broe.

Historien om Magnum-isene var i øvrigt, at det skete i forbindelse med et væddemål med en kammerat. Men det er slet ikke den eneste kvalitet, som har fået Lemvig-Thyborøn Håndbold til at kaste kærligheden på den 24-årige stregspiller.

- Villads har vi fulgt i en sæsons tid. Han har hele tiden haft nogle spændende defensive kvaliteter, men efter han er blevet holdkammerat med Bo Spellerberg, har vi også fået set, at han er en dygtig angrebsstreg, forklarer Lars Broe.

Annonce

Et skridt op

Lemvig-Thyborøn Håndbold kan typisk tiltrække to slags spillere til klubben. Dem, der er gået i stå i større klubber og træder et skridt ned, for at få gang i karrieren, og dem fra lavere rangerende klubber, som vil prøve kræfter med en højere hylde.

Villads Raahauge tilhører sidstnævnte kategori, efter at have tilbragt sin håndboldkarriere i Amager SK, Ajax København og altså i denne sæson HØJ.

- Min intention har fra start af været at tage et skridt op i min karriere, og det er målet med at skifte til Lemvig. Det bliver selvfølgelig noget af en omvending at skulle flytte fra København til Vestjylland, men det ser jeg frem til, forklarer Villads Raahauge.

Stregspilleren er for nyligt begyndt at læse til fysioterapeut, en uddannelse han kan fortsætte i Holstebro, hvor han også regner med at bosætte sig.

- Da jeg var i Lemvig forleden for at underskrive kontrakten, nåede jeg også at se Holstebro. Det virker som en hyggelig by, og jeg glæder mig meget til at flytte dertil og til at opleve den jyske træningskultur, siger Villads Raahauge.

Annonce

Flere strenge

Med forbehold for niveau-forskellen, alt andet lige skal det være nemmere at score mål på den næstlaveste hylde, synes tallene at bakke sportschefen op i, at den nye stregspiller har et offensivt potentiale.

Villads Raahauge ligger nummer 25 på topscorerlisten i 1. division med 77 mål, til sammenligning står stregspillerne Niels Lindholt, Jacob Østergaard, Nicolai Pugholm og Sasser Sonn i alt noteret for 54 scoringer for LTH i denne sæson.

- Jeg er nok en god blanding af den store, stærke stregspiller og så den bevægelige type. Selvfølgelig er jeg en stor spiller med mine knap to meter, men samtidigt er jeg rimeligt hurtig på fødderne og god til at flytte mig, forklarer Villads Raahauge.

Derudover løser den nye mand et helt bestemt ønske fra holdets kommende cheftræner Dennis Bo Jensen.

- Dennis vil gerne arbejde med et alternativ til vores normale 6-0 forsvar og Villads er formiddabel til at ligge fremme i et 5-1 forsvar, så det bliver rigtigt spændende, siger Lars Broe.

Stregspilleren har skrevet under på en tre-årig kontrakt med Lemvig-Thyborøn Håndbold og hvis det går efter planen, bliver skiftet til Vestjylland ikke det sidste, han kommer til at tage på karrierestigen.

- Han er en af dem vi tror på, når vi snakker om, at vi som klub kan vil udvikle spillere, der kan gå ind på et top seks-hold, når de forlader os, siger Lars Broe.


Han er en af dem vi tror på, når vi snakker om at vi som klub kan vil udvikle spillere, der kan gå ind på et top seks-hold når de forlader os.

Lars Broe, sportschef om Villads Raahauge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce