Annonce
Navne

Louise Gade bliver ny HR-direktør i Salling Group

Louise Gade skifter VIA University College ud med Salling Group fra 1. oktober. Foto: Axel Schütt
Den tidligere Aarhus-borgmester og nuværende prorektor på VIA University College bliver til efteråret ny HR-direktør i Salling Group.

Thyholm/Aarhus: Executive Vice President for HR - sådan skal Louise Gade, der er født på Thyholm og student fra Struer Gymnasium, nu vænne sig til at præsentere sig. 1. oktober rykker hun indenfor hos Salling Group i nyt job.

Som ansvarlig for udviklingen af 48.000 kolleger er det et betydeligt ansvarsområde, den nye koncern HR-direktør kan se frem til.

- Louise har igennem hele sin karriere turdet stille sig i spidsen for udfordrende forandringer og gjort det med en grundlæggende respekt og omsorg for dem, det hele handler om. Hun er indbegrebet af samfundssind, integritet og stålsathed, og det vil i den grad komme både kunder og kolleger i Salling Group til gode fremover, forklarer Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, i en pressemeddelelse.

Selv siger Louise Gade om sit skifte fra det offentlige til detailhandel:

- Salling Group er kendetegnet af en meget handlekraftig historie og stærke værdier, og virksomheden har en central placering i danskernes hverdag. At få mulighed for at være en del af ledelsen i en sådan aktør anser jeg for et privilegium, siger Louise Gade.

Annonce

Louise Gade

  • Født 15. juni 1972 i Thyholm. Datter af gårdejer Harry Gade og lægesekretær Anna-Marie Gade. Har en 11 år yngre lillesøster.
  • Gift med Ulrik G. Westring siden 2001. Parret er forældre til Isak, 11 år, og Flora, syv år. Familien er bosat i Aarhus C.
  • Gik på Odby og Hvidbjerg skoler. Student fra Struer Gymnasium 1991. Cand.jur. fra Aarhus Universitet 1997. Advokatbestalling i 2001.
  • Advokatfuldmægtig og advokat hos advokatfirmaet Lokdam, Kjellund & Partnere, Aarhus, 1997-2002.
  • Medlem af Aarhus Byråd for Venstre 1994-2009. Borgmester 2002-2006, rådmand for børn og unge 2006-2009.
  • Forlod byrådet 1. juni 2009 til fordel for et job som vicedirektør med ansvar for HR på Aarhus Universitet.
  • Siden 2015 direktør på VIA University College med ansvar for efter- og videreuddannelse. Fra 1. januar 2019 prorektor med ansvar for alle uddannelser på VIA.
  • Fra 1. oktober 2019 Executive Vice President for HR i Salling Group.
  • Øvrige hverv: Formand for bestyrelsen for det nationale forskningscenter ICROFS, næstformand for bestyrelsen for Nordea Fonden, næstformand for bestyrelsen for Nordea Bankfonden, medlem af bestyrelsen for Bikuben Fonden, medlem af bestyrelsen for "Lær for Livet", medlem af repræsentantskabet for Hedeselskabet, medlem af Seniortænketanken under Beskæftigelsesministeriet, medlem af følgegruppen for Trepartsaftalen under Uddannelsesministeriet, eksternt medlem af udvalget for frivillighed og samskabelse i Aarhus Kommune, medlem af advisory board for Aarhus Børnehøjskole samt eksternt medlem af styregruppen for "Fælles Fagligt Fundament" i Aarhus Kommune.

Får en nøglefunktion

Tidligere har Louise Gade været blandt andet ansvarlig for HR på Aarhus Universitet og direktør på VIA University College, ligesom hun har været med i en række udvalg, tænketanke og bestyrelser med fokus på netop efter-/videreuddannelse, arbejdsmarked og erhvervsfremme.

I dag er Salling Group en af de danske virksomheder, der opretter og sikrer flest elev- og praktikpladser. I 2017 blev Salling Fondene eneejere af Salling Group, og med fondsejerskabet følger et øget ønske om at tage aktiv del i det omkringliggende samfund.

- Som 100 procent fondsejet virksomhed er det helt afgørende for os at tage del i samfundsudviklingen og bidrage positivt til verden omkring os. Det gælder ikke mindst i forhold til de mennesker, der udgør forretningen, medarbejderne og kundegrundlaget. Her får Louise en nøglefunktion, fortæller Per Bank.

Louise Gade efterfølger Peter Poulsen, der fratrådte posten som HR-direktør tidligere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce