Annonce
Struer

Loppemarked nåede lige præcis ikke målet - indtil de fik en overraskelse

Ifølge Anita Rasmussen var der samlet 258 flyttekasser med salgsvarer plus alt det, der ikke kunne være i kasser, til loppemarkedet i weekenden. Foto: Morten Stricker
Det lykkedes et loppemarked i Hjerm, der blev afholdt for at indsamle penge til byens nye købmand, at opnå målet om omsætning på 50.000 kroner på grund af en donation fra en anonym velgører
Annonce

Hjerm: I weekenden var der loppemarked til fordel for den kommende købmand i Hjerm. Og allerede 40 minutter før dørene blev åbnet ind til hallen, var de første kunder mødt op ude foran, oplyser Anita Rasmussen, der er en af hovedkræfterne bag det store loppemarked.

- Da vi åbnede dørene klokken ni, kom der 33 mennesker ind med det samme. Det synes vi egentlig var meget godt, siger hun.

Hun har siden marts haft masser af ting i sit hus ud over dem, der var hendes egne. Oprindeligt var det nemlig meningen, at loppemarkedet skulle afholdes i marts, men det fik coronaen sat en stopper for. Der var da også sørget for, at begivenheden i weekenden overholdt alle regler, eksempelvis med masser af håndsprit og et maksimum på 50 mennesker i hallen ad gangen, inklusive dem, der stod bag standene.


Da vi åbnede dørene klokken ni, kom der 33 mennesker ind med det samme.

Anita Rasmussen


- Men det var med hjertet helt oppe i halsen, at vi så pressemødet (med statsministeren, red.) fredag aften, siger Anita Rasmussen.

Annonce

Nåede det næsten

Der blev solgt rigeligt af både tøj, nips til hjemmet samt musik.

- Nogle så jeg endda komme tilbage flere gange. Det har måske været samlere eller nogen, der vidste, at de kunne sælge nogen ting videre til en højere pris, siger Anita Rasmussen.

Det gør hende ikke noget. Alle penge, der blev købt for på markedet, går ubeskåret til den nye kommende købmand i Hjerm, efter den forrige butik blev nødsaget til at lukke i december sidste år. Anita Rasmussen arbejdede selv ved købmanden dengang, og håbet var, at loppemarkedspengene kunne sikre hende et job hos den nye i fremtiden. I mellemtiden har hun dog fået nyt job, men målet med loppemarkedet var alligevel at få indsamlet 50.000 kroner.

- Og søndag aften kunne vi så tælle op til 47.500 kroner, så vi var så tæt på, siger Anita Rasmussen.

Weekendens største overraskelse kom dog mandag, hvor en anonym lokal borger synes, det var lidt synd, at de ikke nåede deres mål om 50.000 kroner. Så han kom med en check på de resterende 2500.

- Så jeg har lige skrevet til arbejdsgruppen, at jeg nu har 50.000 kroner til det. Det er altså fedt at kunne sige, siger Anita Rasmussen.

Alt, der ikke blev solgt på markedet, fik den lokale dagplejer og børnehave lov at se igennem for eventuelle brugbare ting, hvorefter resten gik til FDF i Haderup, der nu vil have det til salg i deres egen butik. Så nu er der plads i Anita Rasmussens stue igen.

- Det er lige før der er ekko herinde, siger hun med et lille grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce