Annonce
Navne

Lone vil have politikernes fokus på seksuel sundhed

- Jeg vil ind i politik, fordi der er brug for meget mere handling. Her i 2021 er der endnu ikke i Holstebro Kommune afsat så meget som en krone til den almene indsats for unge og ældres seksuelle sundhed. Og i øvrigt burde den almene indsats for seksuel sundhed være indskrevet i kommunens sundhedspolitik, men det er den heller ikke, siger Lone Kjær Hein (Rad.). Pressefoto
Sundhedsplejerske, Lone Kjær Hein, vil vælges til byrådet i Holstebro for Radikale Venstre. Hun vil have politikerne til at tage borgernes seksuelle sundhed alvorligt.
Annonce

Holstebro: - Det vigtigste er ikke at blive valgt ind. Det vigtigste er at være med til at sætte en dagsorden. Jeg glæder mig til at ytre mig om ting, der er vigtige, ikke bare for børn og unge, men for alle borgere i kommunen...

Den 53-årige sundhedsplejerske Lone Kjær Hein stiller op til kommunalvalget 2021 for Radikale Venstre blandt andet for at få mere fokus på seksuel sundhed i Holstebro Kommune.

Mens Lone Kjær Hein er et helt ubeskrevet blad, når det gælder kommunalpolitik, er hun langt fra ukendt, når det gælder om at sætte fokus på seksuel sundhed - ikke mindst har hun gennem tiden talt til, med og om unge og deres liv og levevis.


Men når man spørger folk, hvad der vigtigst for dem i livet, kommer "seksuel sundhed" ind på en tredjeplads. Og nu skal man så lige forstå, at det ikke kun dækker over sex og samleje.


- Jeg er sundhedsplejerske på syv skoler i Holstebro Kommune, så jeg ser børn og unge hver dag - når skolerne da ikke lige er lukket ned. Jeg er nysgerrig på, hvad der sker i børn og unges verden, og jeg mener, der er rigtigt mange ting, der burde have politikernes bevågenhed, også kommunalt. Et eksempel? Jamen det negative selvbillede, som mange unge slås med, og som hænger rigtig meget sammen med mental sundhed, siger sundhedsplejersken, der i 2009 fik Kirsten Stallknecht Prisen for at tale de unges sag og italesætte deres seksualitet.

Annonce

Vi skal skrue op

I Holstebro Kommune får flere unge end landsgennemsnittet en sexsygdom.

- I kommunen slutter seksualundervisningen, når de unge går ud af 9. klasse, hvor mange så småt begynder at blive seksuelle aktive. I stedet for at lukke ned for indsatsen, skal vi skrue op og arbejde tæt sammen med ungdomsuddannelserne og foreninger, hvor de unge kommer, mener Lone Kjær Hein.

Lone Kjær Hein

Født marts 1967 i Holstebro.

Danmarksgade skole. HF-eksamen. Et år i London. Uddannet sygeplejerske i Hillerød.

Arbejdede på Rigshospitalet. Senere som hjemmesygeplejerske i Sydhavnen, inden hun videreuddannede sig til sundhedsplejerske.

Flyttede januar 2000 tilbage til Holstebro med familien og fik job som sundhedsplejerske ved Holstebro Kommune.

Bestyrelsesmedlem i Dansk Sygeplejeråd i kreds Midtjylland.

Gift med Jan Hein, der er lærer. Parret har børnene Anne Sofie, 23, Albert, 19, og Jasmin, 17.

Har dyrket atletik siden hun var 14 år. Spiller padeltennis og er frivillig leder af Kondomeriet i Holstebro.

Men er én mærkesag nok, hvis man gerne vil sidde i byrådet?

- Jeg er skam meget mere end det. Men når man spørger folk, hvad der vigtigst for dem i livet, kommer "seksuel sundhed" ind på en tredjeplads. Og nu skal man så lige forstå, at det ikke kun dækker over sex og samleje. Det dækker for eksempel også over berøring og tæt samvær. Det er noget, man skal arbejde med - også politisk - at sikre fra vugge til grav.

Lone Kjær Hein mener selv, at hun har tid til politik - "jeg har en sød mand, der tager sig af en stor del af det huslige" - og hun glæder sig til valgkamp sammen med de øvrige i Radikale Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce