Annonce
Kultur

Lone blev inspireret af morgenprogram: Nu starter hun vild dansestil op i Bremdal

Groove er både motion for kroppen og sindet, når man først lærer at give slip og give den gas.Foto: Johan Gadegaard
Kom som du er, og dans som du vil. Det er recepten på dansekonceptet Groove, som Lone Tollak nu starter hold med i Bremdal til januar. Hun fik selv øjnene op for groove for blot fem måneder siden.

Bremdal: Lone Tollak kan sagtens huske præcis hvilken dag, der ændrede hendes liv.

- 4. juli, kommer svaret prompte, hvis man spørger.

Den dag var Misty Tripoli, skaberen af Body Groove Movement gæst i "Go' morgen Danmark" på TV2. Hun prøvede at få de to mandlige værter til at bevæge deres kroppe i takt til musikken på en ny og anderledes måde, som Misty Tripoli kalder "Groove".

Dansegenren fangede Lone Tollak fra Struer lige med det samme i en sådan grad, at hun kun fem måneder senere selv var certificeret Groove-instruktør og nu er klar til at åbne de første faste hold i Bremdal.

Hvis jeg står nede i supermarkedet, og de spiller en god sang i højttalerne, så har jeg bare lyst til at danse lige der, hvor jeg står.

Lone Tollak, groove-facilitator

Bare dans

Misty Tripoli er blevet citeret for at have sagt, at der ikke er nogen rigtig måde at danse på. Bare dans!

Og det er egentlig det, groove går ud på. Deltagerne lærer en let og enkel koreografi med inspiration fra flere stilarter, som for eksempel jazz, funk, latin og mange flere. Med musik, der skulle give en lyst til at danse, er meningen med groove, at det skal få udøverne til at glemme, hvad andre mener og synes om en og i stedet fokusere på at have det sjovt og vide, at ens egen måde at danse på er den rigtige.

- Det er ikke så vigtigt. om man bruger højre eller venstre hånd. Det vigtige er, at man bliver glad af det og giver den gas, siger Lone Tollak.

Den 45-årige nu certificerede Groove-instruktør, der til daglig arbejder som børnehaveklasseleder på Struer Friskole, har altid danset meget. Helt fra da hun var lille, og hendes forældre gik til folkedans. Dans gør hende glad.

- Jeg elsker at danse, det har jeg altid gjort. Hvis jeg står nede i supermarkedet, og de spiller en god sang i højttalerne, så har jeg bare lyst til at danse lige der, hvor jeg står, siger Lone Tollak.

Men det ved hun godt ikke altid er socialt acceptabelt, det med at bryde ud i dans i køen til kassen i supermarkedet. Derfor er groove lige noget for hende.

- Der kan man ikke være for meget eller for lidt. Det er lige meget, om du har danset i mange år, eller om du er nybegynder. Din måde at danse på er den rigtige, og man får lov at give slip og give los, forklarer Lone Tollak.

Efter morgenprogrammet på TV2 måtte Lone Tollak straks vide mere. Det blev hurtigt klart for hende, at man skulle en tur til København, hvis man ville gå på et fast groove-hold. Men på en hjemmeside kunne man købe et 30 dages-program til at prøve derhjemme, og det gjorde Lone Tollak. Så fyrede hun den af derhjemme til groove-rytmer og fik afprøvet dansemetoden.

Annonce

Glad i låget

Efter de 30 dage var hun stadig begejstret for konceptet. Derfor begyndte hun i oktober i år på uddannelsen som Groove-træner, eller facilitator, som de kalder det. Den blev hun færdig med 4. december, præcis fem måneder efter, hun så Misty Tripoli på tv for første gang.

De sidste par måneder har hun allerede kørt nogle events med groove i Struer, først på Struer Friskole, og senest i aktivitetscentret i Bremdal, hvor hun også fra januar får fast lokale, når hun åbner et fast groove-hold hver onsdag i 12 uger.

Normalt plejer holdene at være proppede, og der er allerede 15 kvinder, der har tilmeldt sig holdet, der starter i januar.

- Jeg kan se, at kvinderne bliver glade af at prøve det, og det gør mig glad. Jeg kan blive helt høj af sådan en undervisningstime, siger Lone Tollak.

Derfor er hun allerede også i gang med at udvide sin undervisning endnu mere. Snart begynder hun på en speciel groove-uddannelse, der certificerer hende til at lave groove med børn. Om det i første omang skal være forbeholdt eleverne på Struer Friskole, eller om hun vil lave reelle groove-hold til børn, ved hun dog endnu ikke.

- Da jeg tog uddannelsen til at starte med, vidste jeg ikke, hvad det skulle ende ud med. Jeg bliver bare glad i låget af det, siger Lone Tollak med et smil.

Lone Tollak har igennem nogle måneder kørt nogle groove-hold hist og her i Bremdal Aktivitetscenter, men fra januar kører hun et fast hold hver onsdag.Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce