Annonce
Struer

Lokoførerne har fået et ultimatum: Flyt til Esbjerg, Fredericia eller Aarhus, hvis du vil beholde jobbet

Formanden for LPO-DSB, Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB, i Struer, Niels Haunstrup gør klar til afgang fra Struer med en klar melding fra DSB om, at han står til at miste sit job, når alle de statslige arbejdspladser inden for DSB i Struer bliver nedlagt i 2020. Foto: Morten Stricker
DSB nedlægger alle cirka 60 statslige arbejdspladser i Struer, når Arriva overtager jernbanedriften på hele strækningen mellem Struer og Vejle 14. december 2020.

Struer: DSB har meddelt de cirka 40 lokoførere, som har deres base i Struer, at deres stillinger bliver nedlagt, når Arriva overtager jernbanetrafikken fra Struer til Vejle 14. december 2020.

Det skete med et tilbud om, at de kan beholde deres job, hvis de flytter til enten Esbjerg, Fredericia eller Aarhus.

- Det er ikke umiddelbart noget, vi kan bruge til noget, konstaterer formanden for Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB i Struer, Niels Haunstrup.

Som 58-årig er han kommet i samme klemme som alle sine kolleger.

Den yngste er 53 år og den ældste lidt over 60 år gammel. Nogle er tjenestemænd, og andre er overenskomstansatte.

- På den måde er vores situation ikke helt ens. Men konsekvenserne er jo de samme. Vi står til at miste vores job. Med et familieliv i Struer rykker vi ikke bare uden videre os selv op med rødder og flytter til Østjylland eller Esbjerg for at beholde jobbet. Hvis vi var helt unge, betød det måske ikke helt så meget, konstaterer Niels Haunstrup.

Nogle af kollegerne og måske også Niels Haunstrup selv har en redningsplanke, de kan række ud efter i form af et nyt job som lokofører for Arriva.

- Det var en mulighed, vi var blevet stillet i udsigt. Men det viser sig, at Arriva kun skal bruge et sted mellem syv og 14 nye lokorførere til driften på strækningen til Vejle. Så udfaldet bliver jo, at cirka 30 af os kommer til at stå uden arbejde, forklarer han.

Blandt andet fordi Arriva mister trafikken på strækningen mellem Holstebro og Skjern til VLTJ.

- Lokoførerne, som kører Arrivatog på strækningen i dag, står selvfølgelig forrest i køen til de ledige stillinger, der opstår, når Arriva skal ansætte nogle flere til at køre tog på strækningen til Vejle, fortæller Niels Haunstrup.

Annonce

Vi står til at miste vores job. Med et familieliv i Struer rykker vi ikke bare uden videre os selv op med rødder og flytter til Østjylland eller Esbjerg for at beholde jobbet. Hvis vi var helt unge betød det måske ikke helt så meget.

Niels Haunstrup, formand, LPO-DSB, Lokomotivpersonalets Områdegruppe, Struer

Ser skidt ud

Det samme er så også tilfældet for de cirka 17 DSB-ansatte, som står for kontakten til passagerne, når de trækker i uniformen og stiger på toget som togførere med udgangspunkt fra deres base i Struer som en af de helt centrale jernbanebyer i hele Jylland.

Nu må de bare erkende, at det er slut.

DSB lukker og slukker og forlader byen. Alle de statslige arbejdspladser, som har haft så afgørende indflydelse på, at Struer i det hele taget voksede op omkring jernbanen, bliver nedlagt, og som det er tilfældet for lokoførerne, er det også begrænset, hvad der kommer af tilbud fra Arriva om at kunne hoppe med på et nyt tog fra stationen i Struer.

Den foreløbige udmedling er et behov på fire af de 17 eller 18 DSB-ansatte togførere.

- Så alt i alt ser det rigtig skidt ud for os, siger Niels Haunstrup på vegne af alle de DSB-ansatte i Struer.

- Som det ser ud lige nu, vil DSB stadigvæk bevare fire direkte forbindelser mellem Struer og Købnehavn i døgnet. Men det bliver altså ikke med personale fra Struer til at betjene passagererne, fortæller han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce