Annonce
Holstebro

Par starter firma sammen: Vil gøre husholdningen bæredygtig

Klimatosseriet hedder det firma, som Holger og Christina Sprogøe Thomasbjerg har startet sammen. På sigt håber de, at konceptet kan blive udbredt til Norge og Sverige.
Holger og Christina Sprogøe Thomasbjerg har startet egen virksomhed, der på abonnementsbasis sælger æsker med bæredygtige produkter.

Holstebro: Han er lærer på Staby. Hun læser til serviceøkonom. Oprindeligt kommer de begge fra Aalborg-egnen, men for otte år siden lokkede jobbet i Staby dem begge til først Ulfborg, så Holstebro. Nu er parret - der har været gift i to år og før det kærester i 11 - startet et firma sammen.

Firmaet hedder Klimatosseriet. Navnet er en henvisning til Pia Kjærsgaards (DF) tale i folketinget, hvor hun brugte udtrykket "klimatosse" om de aktivister, der bekymrede sig for miljøet.

For bekymret for miljøet - det er Holger og Christina Sprogøe Thomasbjerg. Derfor har de op gennem årene løbende skiftet deres egne husholdningsprodukter ud med mere bæredygtige af slagsen.

Annonce

- Det kan for eksempel være nogle særlige bær, som udskiller en slags naturligt skummende sæbe, som kan bruges i stedet for vaskemiddel, siger 30-årige Christina Sprogøe Thomasbjerg.

Og da begge havde lysten til at starte eget firma, tog de torsdag det sidste spring ud i at lancere Klimatosseriet.dk. Firmaets produkt er et abonnement; en boks, kunderne får tilsendt en gang i måneden med fem til syv bæredygtige produkter, der kan fungere som erstatning i husholdningen ude i hjemmene.


Det er jo som et lille barn. Vi har ingen børn selv, men for tiden får vi ligeså lidt søvn over det her, som dem der har, griner Holger Sprøgøe Thomasbjerg.

Holger Sprogøe Thomasbjerg


Eksempelvis noget genanvendeligt bivoks-papir i stedet for sølvpapir, shampoo-bar i stedet for shampoo på flaske og rengøringsprodukter i tabs-form.

Sådan ser den første af boksene ud, som bliver sendt ud til abonnenterne.

- Man siger, at cirka 43 procent af alt, hvad vi gør, er vaner, så vi prøver at inspirere folk til at gøre noget andet på husholdningen, end det man er vant til, siger 35-årige Holger Sprogøe Thomasbjerg.

Men risikerer man så ikke netop at oversvømme markedet med en masse ligegyldige produkter? Det spørgsmål har parret fået et par gange efterhånden.

- Det er ikke det, der er formålet. Det er formålet at få folks øjne op for alternativerne. Vi tror ikke forbruget stopper - det er en utopi. Nogle klimainteresserede producerer ikke over en kop affald om måneden - og jo det er da prisværdigt. Men klimakampen skal heller ikke kamme over. Vi vil gerne lave bæredygtighed for folket - noget der skal være forståeligt for de fleste, siger Holger Sprogøe Thomasbjerg.

Detaljen

Parret færdes ofte i naturen i fritiden, og det er blandt andet her, de bliver konfronteret med de store mængder affald, der ligger og flyder i naturen. Derfor har de forsøgt at tænke projektet  ned i detaljen.

- For eksempel er papæsken lavet af genbrugsmaterialer, fyldet er af majsgranulat og alle produkter kommer fra enten Danmark eller et naboland, så transporten ikke bliver for lang, forklarer Holger.

Indtil videre har kun et par stykket meldt sig til. Men det er håbet, at firmaet kan vokse sig ud af lejligheden på Christiansgade.

Siden hjemmesiden gik i luften i torsdags har lejlighedens fjernsyn næsten udelukkende været brugt til Google Analytics, hvor parret kan følge med i trafikken på siden. Og det meste af fritiden efter arbejde og uddannelse går da for tiden også med leverandørbesøg og arbejde med virksomheden.

- Det er jo som et lille barn. Vi har ingen børn selv, men for tiden får vi ligeså lidt søvn over det her, som dem der har, griner Holger Sprøgøe Thomasbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce