Annonce
Debat

Lokalt forspring i rekruttering til social- og sundhedsuddannelserne

Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Ældretopmødet i sidste uge har sat spot på fremtidens ældrepleje, herunder ikke mindst spørgsmålet om rekruttering til social- og sundhedsuddannelserne. I medierne lyder det, at vi på landsplan uddanner alt for få, og at for mange falder fra undervejs.

I Midt- og Vestjylland er billedet heldigvis et andet.

Her tog seks midt- og vestjyske kommuner sammen med Social- og Sundhedsskolen sidste år initiativ til en fælles strategi, der handler om at sikre endnu højere kvalitet og ekstra god sammenhæng i uddannelserne - og dermed mindske frafaldet.

Første fokuspunkt er en fælles kvalitetsaftale, hvor vi lige nu arbejder med rammerne for det gode praktikforløb. Det handler om at skabe stærke læringsmiljøer, hvor alle elever oplever tryghed, men også møder udfordringer. Derudover arbejder vi med at styrke de mange roller omkring eleverne, så både praktikvejlederen, kollegerne og ledelsen bidrager med hver deres perspektiver.

Samtidig har vi blik for de fællesskaber, som uddannelsen også er ramme for. Vi ved, at frafald oftest skyldes, at man har for få nære kammerater og kolleger omkring sig, derfor er hensigten at styrke elevernes relationer til hinanden.


Byggeriet af en ny social- og sundhedsskole i Holstebro vil give et vigtigt løft til både synlighed og faglighed. Skolen står færdig til sommer 2021.

Finn Stengel Petersen, bestyrelsesformand, Social- og Sundhedsskolen


Derudover vil byggeriet af en ny social- og sundhedsskole i Holstebro give et vigtigt løft til både synlighed og faglighed. Skolen står færdig til sommer 2021, hvilket betyder, at vi i både Holstebro og Herning får gode rammer for alle de elever, som ældreområdet har brug for.

I Midt- og Vestjylland oplever vi - som tidligere nævnt - ikke samme grad af frafald blandt eleverne som i andre områder af landet, og vi har heller ikke samme store udfordringer med at tiltrække elever nok til området. Men samfundet har brug for endnu flere, der har lyst til at gøre en forskel i ældreplejen, og vi i de midt- og vestjyske kommuner er sammen med Social- og Sundhedsskolen klar til at bidrage.

Et tæt samarbejde omkring kvaliteten i uddannelserne betyder, at vi lokalt allerede er to skridt foran i arbejdet med at rekruttere endnu flere og ikke mindst de kandidater, som ønsker at bidrage til og styrke fremtidens ældrepleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce