Annonce
Holstebro

Lokalplan med aftale om ny vej øger trafiksikkerheden

Den planlagte fordelingsvej i Mejrup begynder fra syd i et t-kryds ved Viborgvej. Model fra ATRA arkitekter a/s
Samarbejdet med Atra Arkitekter om byudvikling vest for Mejrup skaber flere gode resultater for lokalsamfundet, konstaterer kommunen. I lokalplanen for det kommende boligområde indgår en helt ny fordelingsvej, som giver et markant løft til trafiksikkerheden ved Mejrup Skole.
Annonce

Mejrup: En godkendt lokalplan til en ny og næsten udsolgt bydel vest for Mejrup. En ny fordelingsvej, der øger trafiksikkerheden markant for skoleeleverne i Mejrup. Og et klasseeksempel på et lokalt offentlig-privat samarbejde med mange aktører.

Alt det er der grund til at glæde sig over, mener Holstebro Byråd, som nu har vedtaget den endelige lokalplan for et nyt bolig- og centerområde vest for Mejrup. Her skal Holstebro-firmaet Atra Arkitekter udvikle en ny bydel med plads til mellem 110 og 140 boliger og en dagligvarebutik med tankanlæg og vaskehal.

Der er stor interesse for projektet, og bydelens potentielle indbyggere har allerede indgået betingede købsaftaler for parcelhusgrundene. De fleste storparceller til række-, kæde- og dobbelthuse er på samme måde også reserveret på forhånd.

Annonce

Mere sikker skolevej

Sammen med lokalplan 1141 hører en såkaldt udbygningsaftale omkring områdets helt nye fordelingsvej, som kommunen overtager, når projektet er færdigetableret.

Fordelingsvejen går gennem det nye område mellem Mejrup Skolevej og Viborgvej og krydser Nørrebjergvej, som i samme anledning bliver udvidet og får fortov. Vejen vil forbedre trafiksikkerheden for skoleeleverne på Mejrup Skole, da Mejrup Skolevej lukkes for bilister på strækningen forbi skolen. Der kommer også en afsætningsplads til skolebus og forældre.

Nu mangler Atra bare at få et afvandingsprojekt på plads i samarbejde med Vestforsyning og kommunen, før ansøgninger om byggetilladelse kan behandles, og de, som erhverver grundene, kan komme i gang med deres projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce