Annonce
Mærkedage

Lokaljournalistik er fedt

Journalist Stine Kjærside, Dagbladet Struer, fylder 30 år. Foto: Mette G. Sørensen
Dagbladet Struers Stine Kjærside kan lide at sidde på en lille redaktion med tæt kontakt med læserne. I morgen runder hun de 30 år.
Annonce

30 i morgen, onsdag den 26. februar, fylder journalist ved Dagbladet Struer, Stine Kjærside.

Stine er født og opvokset i det østjyske, nærmere bestemt i Vejle, hvor hun også gik på gymnasiet. Hun er student fra Rosborg Gymnasium i 2009.

- Så tog jeg et sabbatår. Både for at tjene til min videre uddannelse, men også for at bruge tid sammen med min farmor, der var flyttet fra Odense til Vejle. Jeg havde skiftende arbejdstider, så det passede som regel med, at jeg enten kunne spise morgenmad eller aftensmad sammen med hende, fortæller Stine Kjærside.

Hun blev optaget på Journalisthøjskolen i Aarhus i 2010, og ganske kort efter døde hendes farmor.

- Det var virkelig hårdt, men jeg var glad for, at jeg havde fået så meget tid sammen med hende, fortæller hun.

Stine Kjærside var i praktik på dagbladet BT. Hun blev færdiguddannet fra Journalisthøjskolen i 2015. Egentlig skulle hun have været færdig allerede i 2014, men hun og en medstuderende var taget til USA for at arbejde på et blog-projekt, som skulle ligge til grund for deres bachelor - og de nåede ikke hjem til Danmark, så de kunne påbegynde bacheloren indenfor normeret tid.

Annonce

Et godt sted i livet

Efter endt uddannelse blev Stine Kjærside ansat i et vikariat på Viborg Stifts Folkeblad. Ved siden af havde hun "en lille freelancebutik med svingende indtægter".

- Det var i Viborg, det gik op for mig, at lokaljournalistik var ret fedt, smiler hun.

Så da der dukkede et opslag op om et job på Dagbladet Holstebro, tænkte hun: "Det ku' da godt være" og "hvor ligger Holstebro egentlig helt nøjagtigt?"

Hun googlede byen, søgte jobbet og fik det fra maj 2015.

I 2017 blev hun ansat ved redaktionen på Dagbladet Struer.

- Det er fantastisk givende at sidde på en lille redaktion, hvor man er i tæt kontakt med læserne, siger hun.

Privat bor Stine sammen med journalist Jan Briks, der er ansat ved Dagbladet Holstebro. Parret har netop købt nyt hus i Holstebro.

Stines fritidsinteresserer omfatter alt, der har med Disney at gøre, samt musik - og hun er en flittig gæst ved sommerens store festivaler.

Fødselsdagen fejres under private former.

- Hvordan det er at blive 30? Jamen, det har jeg det fint med. Jeg er et godt sted i livet. Det eneste, jeg lige umiddelbart fortryder, er, at jeg først for to år siden begyndte at investere i aktier og værdipapirer. Det skulle jeg have interesseret mig for meget før, mener fødselaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce