Annonce
Holstebro

Lokale virksomheder: Farvel til lønkompensation

Hotel Royal har nu taget medarbejderne tilbage fra lønkompensations-ordningen.  Det samme har langt hovedparten af virksomhederne i Holstebro og resten af landet. Arkivfoto: Morten Stricker
Langt størstedelen af de lokale virksomheder bruger ikke længere muligheden for lønkompensation til medarbejderne. Ordningen lukker ned om en måned.
Annonce

Holstebro: I forårsmånederne var der meget stor sandsynlighed for at møde en ven eller nabo, der var sendt hjem på lønkompensation på grund af coronapandemien. En kvart million danskere har været hjemsendt med penge fra staten.

Men der bliver længere og længere mellem de hjemsendte. Det er også meldingen fra det lokale erhvervsliv.

Ordningen står til at udløbe 29. august, hvorefter virksomhederne må klare sig selv med mindre der gælder helt særlige forhold.

I Holstebro Kommune er afviklingen af ordningen også markant.

Hotel Royal har haft otte medarbejdere sendt hjem med lønkompensation. De sidste af dem vendte tilbage til hotellet i starten af juli. Det er en af de brancher, der øjeblikkeligt blev ramt af coronakrisen.

- Vi har ikke været nødt til at fyre, da to af vores medarbejdere er stoppet for at efteruddanne sig.  Vi har været bekymrede for, hvordan det ville gå hen over sommeren. Men det er gået bedre end frygtet, selv om vi ikke helt er på niveau med sidste sommer, siger direktør Troels Olesen.

Annonce

Forskellige udgange

En række af de største virksomheder i Holstebro har sagt farvel til ordningen. Møbelvirksomheden Actona meldte ud, at den vil betale pengene tilbage til staten, da man allerede i maj/juni kunne se, at markedet var i kraftig bedring.

Jernstøberiet Vald. Birn måtte til gengæld fyre mere end 100 medarbejdere, da der ikke umiddelbart er udsigt til, at markedet vender.

Rejseselskabet Benns valgte at fyre 30-40 af medarbejderstaben, da der umiddelbart ikke er udsigt til, at rejseaktiviteten vender tilbage til noget, der minder om normalt niveau.

Holstebro RejseCenter er et af de virksomheder, som stadig har hovedparten af medarbejderne hjemme på lønkompensation.

- Vi er selvfølgelig meget spændt på at se, hvad der sker fremover. Der er kommet lidt mere gang i rejserne, men der er meget langt til det normale niveau, siger indehaver Peter Kjærgaard, der håber på en ordning, så den hårdt ramte rejsebranche kan klare sig igennem efteråret.

Diskoteker og natklubber er stadig hårdt ramt af restriktioner, ligesom koncert- og konferencearrangører også har været lukket helt ned, da de normale aktiviteter er umulige på grund af forsamlingsforbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce