Annonce
Navne

Lokale skillsmestre klar til DM 2020

Fra venstre gastronomlærling Mark Geertsen Bro, Støberiet, Holstebro, bagerlærling Karen Skogemann, Lagkagehuset, Horsens, bygningsmalerlærling Signe Jessen, Malerfirmaet Bonde & Mogensen Aps, Herning og gourmetslagterlærling Louise Heidemann, Super Brugsen, Roslev. Foto: UCH

Holstebro: Torsdag blev årets lokale skillsmesterskab afviklet på Uddannelsescenter Holstebro og de lokale skolemestrene fundet. En dag med ekstra intenst arbejde i værksteder og køkkener.

Det hele kulminerede om eftermiddagen, hvor kåringen fandt sted, med overværelse af mestre og familie. De fire skolemestre blev begavet med et væld af flotte gaver. Alle deltagere fik diplom for en flot indsats i løbet af dagen og forskellige sponsorgaver.

De lokale skillsmesterskaber er første step til at deltage i DM i Skills, som næste gang er den 16.–18. januar 2020 i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce