x
Annonce
Kultur

Lokale kunstnere udstiller på Tryghedshotellet

Kunstnergruppen Som Vinden Blæser består - set fra venstre - af: Lene Abildgaard Knudsen, Kirsten Bak Andersen, Mariane Majgaard, Gitte Klokker, Ane Wöhlk og Johanne Randen. Pressebillede
Den lokale kunstnergruppe Som Vinden Blæser udstiller på Tryghedshotellet i Lemvig. De er overbeviste om, at kunst har indflydelse på vores velbefindende.

Lemvig: Den lokale kunstnergruppe Som Vinden Blæser udstiller i den kommende tid på Tryghedshotellet i Lemvig.

- Vi har personligt oplevet, hvor trist et rum kan være, når der ikke hænger noget på væggene. Vi er overbeviste om, at kunst har indflydelse på vores velbefindende – at der er noget at se på, noget at gå på opdagelse i, noget der kan optage vore tanker og stimulere vores fantasi, udtaler Som Vinden Blæser i en pressemeddelelse.

Gruppen har opsøgt Tryghedshotellet og spurgt, om de måtte hænge en udstilling dèr. Det bliver en lukket udstilling udelukkende til glæde for patienter, pårørende og personale.

Lene Abildgaard Knudsen fra kunstnergruppen, der også er formand for Billedkunstrådet i Ikast-Brande Kommune, fortæller, at hun i den sammenhæng ofte oplever, at institutionerne i kommunen lægger mærke til det, de får hængt op på væggene, og at de værdsætter det som et positivt input i deres hverdag. Hun har endog fået tilbagemelding om, at kunst på væggene i et mødelokale kan påvirke mødedeltagerne og dermed stemningen på mødet.

Som Vinden Blæser består af Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen, Mariane Majgaard og Ane Wöhlk.

I deres vurdering af "kunstens betydning" henviser de til professor Regner Birkelund fra patientcentret for kræftbehandling på Vejle Sygehus. Han har blandt andet udtalt: "Æstetiske indtryk som et dejligt stykke musik har stor betydning for livsmodet og livsglæden hos patienter med alvorlige og livstruende sygdomme. Det giver tryghed og oplevelse af hjemmelighed. Modsat kan det øge nedtryktheden hos patienter, hvis alt omkring dem er helt hvidt og klinisk".

Regner Birkelund har forsket i og skrevet om æstetikkens betydning i sundhedsvæsnet.

Det er kunstnergruppens håb, at Tryghedshotellet fremover vil have mulighed for at få kunst på væggene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce