Annonce
Lemvig

Lokale kristne samles til bedeuge

Afskedsgudstjenesterne for Birgitte Krøyer på søndag gør, at der er sket en ændring i programmet for bedeugen arrangeret af Evangelisk Alliance. Arkivfoto

Omfattende samarbejde bag bedeuge arrangeret af Evangelisk Alliance

Lemvig: I den kommende uge er der bedeuge i Lemvig, og i sidste øjeblik er der sket en ændring i programmet. Det skyldes, at der på søndag 6. januar er afskedsgudstjenester for sognepræst Birgitte Krøyer, og derfor slutter man ugen med den gudstjeneste, som man ellers ville være startet med.

Hvert år samles kristne over hele verden til bøn i en bedeuge, der er arrangeret af Evangelisk Alliance. Også i Lemvig hvor det sker som et samarbejde mellem Lemvig Bykirke, Lemvig Kristne Center, Alle Hjem og KFUM&K, Indre Mission, Luthersk Mission og Lemvig Kirke. I løbet af seks dage i uge 2 fra 7.-13. januar tager de forskellige menigheder på besøg hos hinanden og bruger tid på bøn, sang, bibellæsning og fællesskab.

Årets tema om åndeligt venskab handler om at bygge bro, og det gør man ved, at repræsentanter for de forskellige kristne fællesskab går på besøg hos hinanden.

- Men et endnu vigtigere perspektiv er at bygge bro til ethvert åndeligt søgende menneske, som ikke har nok i en materialistisk livsstil og en ateistisk tilværelsesforståelse. Det handler også om at lade sig udfordre til at komme ud af sine egne sikre zoner med fordomme og forudfattede meninger, for at møde mennesker, hvor de er med deres åndelige søgen. En åndelig længsel, der måske ikke passer til traditionel kirkelighed, men på spændende vis udfordrer den. Så man sammen kan vandre et stykke af livsvejen på Herrens veje mangfoldige veje, siger sognepræst Kim Eriksen.

Evangelisk Alliance bruger hvert år bedeugen som anledning til at samle ind til et vigtigt projekt. I år ønsker man at støtte den vækkelse, der finder sted i Iran og Afghanistan. Undergrundskirker i begge lande vokser til trods for voldsomme forfølgelser. Man støtter Elam Ministries, som siden 2005 har trænet iranske og afghanske kristne gennem bibelteologiske kurser på internettet.

Annonce

Bedeugen

Programmet for Bedeugen arrangeret af Evangelisk Alliance:Mandag den 7. januar 19.30 - Lemvig Kristne Center, Vangevej

Tirsdag den 8. januar 19.30 - Alle Hjem KFUM & K, Ågade 5

Onsdag den 9. januar 19.30 - Indre Mission, Klippen

Torsdag den 10. januar 19.30 - Luthersk Mission, Kirkehuset

Lørdag den 12. januar 16.00 - Gudstjeneste i Lemvig Kirke

Søndag den 13. januar 10.30 - Gudstjeneste i Lemvig Bykirke, Klippen

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce