Annonce
Struer

Lokale foreninger inviterer til gratis fest når cykelsti åbner

Bag Folkefest står Humlum & Omegns Borgerforening, Oddesund Beboerforening og Thyholm Cykel- og Løbeklub. Foto: Stine Kjærside

Tre lokale foreninger er gået sammen om at skabe en stor folkefest, når cykelstien mellem Oddesund og Humlum åbner

Oddesund/Humlum: Der er ikke sat en endelig dato for åbningen af cykelstien mellem Oddesund og Humlum, men der er nu sat dato på en anden begivenhed: Nemlig den folkefest, der skal markere indvielsen af selvsamme cykelsti.

11. august inviterer tre foreninger fra lokalområdet alle, der kan gå, løbe eller cykle til Folkefest, som arrangementet også kommer til at hedde. En dag, der hylder og i høj grad bruger den nye kommende cykelsti.

Bag Folkefesten står Oddesund Beboerforening, Humlum & Omegns Borgerforening og Thyholm Cykel- og Løbeklub, der er gået sammen om at skabe en omfattende event, der skal markere, at det nu bliver nemmere at komme fra A til B.

- Vi vil lave forskellige løbe-, gang- og cykelruter, med depoter undervejs, hvor vi håber at kunne arrangere nogle picnickurve. I hver ende vil der være torvestemning med musik, grill og måske nogle af de lokale foreninger, der vil have stande, fortæller Carsten Veje Skovsted, der er med i projektgruppen.

Annonce

Det skal bare være en festdag for alle, der vil være med.

Carsten Veje Skovsted, med i projektgruppen af Folkefest
Beostæren Bo, der repræsenterer Lydens By, var med til pressemødet torsdag, da Lydens By på en eller anden måde kommer til at spille sammen med Folkefest. Foto: Stine Kjærside

Gratis fest

Cykelstien mellem Humlum og Oddesund Syd har været længe undervejs. Den bliver tre meter bred og vil ligge på den vestlige side af Oddesundvej, og dermed lukker den et hul i stiforbindelsen mellem Struer og Thyholm. Men da det gik op for folkene i projektgruppen, at hverken Vejdirektoratet eller Struer Kommune planlagde nogen indvielse af cykelstien, tog de sagen i egen hånd. Og på kun tre uger har de fået banket skelettet til Folkefesten op.

- Foreningerne har hver især været hurtige til at byde ind på de forskellige opgaver, og så handler det jo om, hvor meget man vil det, siger Karsten Clemmensen fra Humlum & Omegns Borgerforening.

Lige nu er arrangørerne særligt på jagt efter sponsorer, for planen er, at hele molevitten skal være gratis for de deltagerne - dog med visse tilkøbsmuligheder.

- Det er ikke noget, som hverken vi som arrangører eller vores foreninger skal tjene på. Det skal bare være en festdag for alle, der vil være med, og helst gå i nul, siger Carsten Veje Skovsted.

Og er man ikke så meget til at bevæge sig, så kan man stadig være med. Arrangørerne har planer om at hyre den gamle Venøfærge, Venøsund, til at sejle i rundfart mellem Struer og Oddesund på dagen.

Folkefest kommer til at foregå 11. august fra klokken 10-15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce