Struer

Lokale 8.-klasser drager mod DM i Skills

Det gælder om at kunne samarbejde, når man skal til Skills Stafet. Privatfoto
Tre elever fra Thyholm Skole har kvalificeret sig til det, der hedder Skills Stafet, som er for folkeskolernes 8. årgang.

Thyholm: Når der fredag er DM i Skills i Arena Næstved, bliver det med deltagelse af tre 8. klasseelever fra Thyholm Skole.

De har via en lokal kvalifikation, som foregik på Uddannelsescenter Holstebro (UCH), kvalificeret sig til det, der hedder Skills Stafet.

Det er en form for underafdeling eller fødekæde, om man vil, til selve DM i Skills, hvor det er elever fra erhvervsuddannelser, som dyster på færdigheder.

Skills Stafet er for 8.-klasser, hvor man har fem introdage, hvoraf en af dem bliver brugt på at deltage i den lokale kvalifikation til Skills Stafet. På de fire andre introdage kan eleverne vælge mellem besøg på gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser.

De to bedste hold fra den lokale kvalifikation til Skills Stafet går videre til den landsdækkende konkurrence, og et af dem er altså fra Thyholm Skole. 8.b. for nu at være helt præcis, og de tre dygtige elever hedder Maria, Johanne og Rasmus.

- De er gode til at samarbejde om de opgaver, de skal løse, fortæller Susanne Thygesen, der er uddannelsesvejleder.

De skal være gode til at fordele opgaver, finde hinandens stærke sider og bruge dem, og så skal de kunne holde hovedet koldt, for der kommer til at stå masser af mennesker og heppe på dem på den store scene på fredag.

Susanne Thygesen, uddannelsesvejleder, Struer

Det skal de

Susanne Thygesen trænede tirsdag med de tre elever fra Thyholm Skole, så de er fuldstændig klar til fredag, hvor de i Næstved kommer til at have opbakning fra begge 8.-klasser på Thyholm Skole inklusiv lærere og skoleleder.

Til den lokale kvalifikation på UCH blev eleverne blandt andet sat til at skifte bildæk, pakke en gave ind, piske æggehvider med piskeris, så de blev stive, og sortere piller i pilleæsker.

- Det kunne også have været en opgave, hvor de skulle lave en kasse ud af træ. Man trækker elementer ud af nogle faglige uddannelser og putter ned i Skills Stafet, forklarer Susanne Thygesen:

- Så de skal være gode til at fordele opgaver, finde hinandens stærke sider og bruge dem, og så skal de kunne holde hovedet koldt, for der kommer til at stå masser af mennesker og heppe på dem på den store scene på fredag.

Og så skal eleverne selvfølgelig også have håndelag, som uddannelsesvejlederen udtrykker det, og være dygtige til at læse en opgave.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Det begyndte med en operation og en idé: Familievirksomhed tredobler overskuddet

Lemvig

Opdateret: Bilist på sygehuset efter færdselsulykke på Ringkøbingvej

Mærkedage For abonnenter

Restauratøren fik sig en strandbar i fødselsdagsgave

112

Advarer mod gastyve

112

Taget to gange på to timer på samme vej

Erhverv

Huskøbere søger væk fra de større byer

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Holstebro

80-årig dame fra Holstebro mistede livet: Usikret overkørsel får stor del af skylden for dødsulykke

Sport

Satser på 2020: Criterium Holstebro er sat i bero

Annonce