Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Sofie McQueen sidder her til højre for Leonora, der med sangen "Love is Forever" sikrede Danmark en 12.-plads ved Eurovision Song Contest 2019. Foto: Scanpix
Sofie McQueen - der stammer fra Handbjerg og har gået på MGK i Holstebro - var med på det danske Grand Prix-hold, der blev nummer 12 ved Eurovision-finalen i lørdags.

Handbjerg: Leonora sikrede i lørdags Danmark en 12.-plads ved det internationale Melodi Grand Prix med sangen "Love is Forever", og med på holdet på scenen i Israel var den 24-årige sanger Sofie McQueen, der stammer fra Handbjerg og har gået på Struer Gymnasium og MGK i Holstebro.

- Det var en kæmpestor oplevelse at være med til. Det var rigtig sjovt, og heldigvis gik det godt med en finaleplads, hvor vi blev nummer 12. Det er vi rigtig godt tilfreds med, siger Sofie McQueen, der lige skulle rive 14 dage ud af kalenderen for at kunne repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2019.

Hun går til dagligt på tredje år på konservatoriet i Odense. Her er hun i øjeblikket i fuld gang for at forberede sin bachelor-koncert.

- Jeg fik henvendelsen om at deltage på det danske Melodi Grand Prix-hold i marts, og jeg skulle lige finde ud af, om det kunne lade sig gøre i forhold til konservatoriet. Det kunne det heldigvis godt, siger Sofie McQueen.

Det var hendes sanglærer på konservatoriet, Helle Henning, der bragte hende i kontakt med Grand Prix-holdet.

- Det er en omfattende proces med så stor en tv-produktion. Vi var 14 dage i Israel. Der var dog også nogle fridage ind imellem, hvor vi kunne være turister og se noget af landet, siger Sofie McQueen, der blandt andet var på udflugt til Det Døde Hav.

Hun håber, at det kan styrke hendes karriere at have været med på Grand Prix-holdet.

- Det er selvfølgelig svært at sige, hvad det kan komme til at betyde, men nu har jeg da i hvert fald haft mit ansigt på skærmen, så måske kan det give nogle lignende kor-roller i fremtiden, siger Sofie McQueen, der efter sommerferien fortsætter med kandidatuddannelsen på det fynske konservatorium.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce