Annonce
Lemvig

Lokal opbakning til solceller kan få kommunen til at se bort fra planlagt klimapark

Et flertal i teknisk udvalg vil godt se nærmere på solcelleanlæg på område udlagt til klimapark, hvis der er lokal opbakning til det. Arkivfoto: Mette Mørk
Flertal vil bakke solcelleanlæg ved Høvsøre op, hvis Jysk Energi får opbakning fra lokalsamfundet til solcellerne - SF mener, det er for uambitiøst

Høvsøre: Et flertal i teknisk udvalg er klar til at udsætte planerne om en klimapark ved Høvsøre, hvis det kan lade sig gøre at opføre en solcellepark med lokal opbakning på en del af området.

Det gør flertallet, efter Jysk Energi har fremlagt en plan som en solcellepark, hvor borgerne i Lemvig Kommune kan købe andele. I første omgang havde teknisk udvalg afvist Jysk Energis solcelleplaner, da projektet ikke var uddybende nok i forhold til klimaparken. Men nu har piben fået en anden lyd, efter Jysk Energi så har fremsat et forslag med, at lokalbefolkningen kan købe andele i det.

Solcelleparken er på godt 60 hektar, og det er for lidt til at finansiere de andre tiltag, der skulle komme inden for en planlagt klimapark.

Annonce

- Måske kommer der senere en større solcellepark, der kan finansiere andre elementer i en klimapark, og så vil vi tage den derfra. I første omgang vil vi ikke stoppe projektet, hvis der både er lokal opbakning til det fra borgerne i Lemvig Kommune, og lokal-lokal opbakning i de omkringliggende borgerforeninger. Nu er det op til Jysk Energi at skabe kontakten til lokalbefolkningen, så vi kan se, at det er et projekt med lokal opbakning, siger Steffen Damsgaard.

Dermed kan Jysk Energi gå videre med at lave et projekt, som så senere skal gennem den normale politiske proces, hvis det lykkes at skabe et samarbejde med lokalområdet.

Ikke ambitiøst nok

SF er imod, at man opgiver klimaparken.

- Projektet ikke er ambitiøst nok til at kunne leve op til kommunens kriterier for klimaparker. Der er ganske vist mange gode takter i projektet som borgerinddragelse, og at det er lokale entreprenører, der står for anlægget, siger Dorete Kallesøe (SF).

-  Naturligvis går vi jo som SF’ere ind for vedvarende energi, men ikke for enhver pris. Når Lemvig Kommune nu har opfundet et så visionært begreb som en klimapark, bør man i sine beslutninger også overholde de kriterier, man selv har formuleret i forhold til biodiversitet og naturpotentiale. Vi er nødt til at se på ægte fremtidssikret bæredygtighed, som vore efterkommere også skal leve med, ikke kun de kortsigtede, sympatiske løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce