Annonce
Holstebro

Årets landsby ligger i Holstebro Kommune - igen

Som den første landsby løb Idom-Råsted med prisen som årets landsby. Arkivfoto: Morten Stricker
Idom-Råsted løb som forventet med prisen som årets landsby på Region Midtjyllands møde d. 27. marts. Landsbyen i Holstebro Kommune er den første, som vinder prisen to gange.

Idom-Råsted: Der var ikke noget, der gik galt, Region Midtjylland onsdag d. 27. marts valgte Idom-Råsted som årets landsby.

- Det er vi rigtigt mange, der er glade for. Det er en flot form for anerkendelse, at vi har fået prisen, siger Dennis Thiesen, der er formand for Idom-Råsted Borgerforening.

Med prisen får landsbyen en check på 150.000 kroner, som kan bruges på lokale initiativer i byen. Og netop de lokale initiativer var noget, som landsbyen blev anerkendt for i indstillingen til prisen.

”På baggrund af et stærkt foreningsliv, utraditionelle tilgange til kultur- og landsbyliv og flotte resultater med udgangspunkt i lokalområdet bør prisen på 150.000 kroner tildeles Idom-Råsted i Holstebro Kommune”, lød det i indstillingen fra fem uvildige eksperter.

Med prisen blev Idom-Råsted den første landsby, der vandt prisen to gange. Første gang at landsbyen løb med prisen var i 2009, da prisen blev uddelt for første gang.

- Det er på mange måder den ultimative anerkendelse, vi som landsby kan få. De skæve ideer og de grænsesøgende events er blevet en del af landsbyens DNA, siger Dennis Thiesen.

Annonce

Det er vi rigtigt mange, der er glade for. Det er en flot form for anerkendelse, at vi har fået prisen.

Dennis Thiesen, formand for Idom-Råsted Borgerforening.

Nye projekter

Og netop de mange ideer har man flere af i støbeskeen i Idom-Råsted. Man har blandt andet arbejdet med at få mange fiskere til byen, da Storå løber lige forbi byen.

- Det seneste, vi har arbejdet med, er, at vi skal få lavet nogle fællesskaber med vores lokale fødevareproducenter, og det skal så ende ud med en oplevelse i vores kulturcenter Plexus, siger Dennis Thiesen.

Derudover er de i Idom-Råsted begyndt at holde landsbymøder, hvor landsbyer kan idéudvikle med hinanden, forklarer formanden for borgerforeningen.

- Når landsbyerne mødes, så kan vi udveksle gode ideer og blive inspireret af hinanden. Landsbyerne har et unikt DNA, som vi skal holde ved lige, og det kan vi på denne måde, siger Dennis Thiesen.

Udover Idom-Råsted var Fjordklyngen i Viborg Kommune og Knebel i Syddjurs Kommune også indstillet. De to landsbyer fik ekstraordinært 75.000 kroner for deres arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce